3 Ekim 2024 Perşembe

AYM, felçli hasta tutsak Turan'ın tahliye talebini reddetti

Boynundan aşağısı felçli olduğu için yatağa bağımlı olan hasta tutsak Abdullah Turan'ın tahliyesi için yapılan başvuru AYM tarafından reddedildi.

Metris 2 Nolu R Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu olan, boynundan aşağı felçli ve yatalak ağır hasta tutsak Abdullah Turan'ın tahliyesi için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yapılan başvuru reddedildi. AYM, Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) "Cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen başvuruyu reddetti.

24 Kasım'da fenalaştığı için iki kez Başakşehir Şehir Hastanesi'ne kaldırılan, tedavi edilmeden, rutin muayenin ardından yeniden hapishaneye götürülen Turan'ın, tahliye başvurusunun reddedilmesine, "Medikal tedavisinin kurumda uygulandığı, fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulandığı, günlük ve kişisel ihtiyaçların hasta bakım personelleri tarafından yerine getirildiği…" gerekçe gösterildi.

GERÇEKLERİ YANSITMIYOR
Avukat Vedat Ece, AYM'nin red kararına ilişkin öne sürdüğü gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını, korona salgını nedeniyle hastanede yer olmadığı için Turan'ın hapishaneye götürüldüğünü aktardı. 

Turan'ın 7 Aralık'ta bir kez daha fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını da bildiren Avukat Ece, yine salgın nedeniyle hapishaneye götürüldüğünü ve bu kez karantina koğuşuna konulduğunu belirtti. Bu son bilgileri AYM bildirdiklerini ifade eden Ece, Turan'ın sağlık durumunun ciddi olduğunu ve acilen tahliye edilemesi gerektiğini söyledi.