2 Ekim 2024 Çarşamba

Avukat Özbingöl yine tahliye edilmedi

Urfa Hapishanesi'nde 7 aydır tutuklu olan bulunan Avukat Sevda Çelik Özbingöl, görülen 2'nci duruşmada da tahliye edilmedi.

Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 17 Mart'ta gözaltına alınarak tutuklanan Avukat Sevda Çelik Özbingöl hakkında açılan davanın 2. duruşması Urfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Sürücü, Antep, Diyarbakır ve Ankara barolarından avukatlar ile Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) bağlı avukatlar katıldı.

Urfa T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde 7 aydır tutuklu bulunan avukat Özbingöl ve avukatlar duruşmaya katıldı.

2014 yılında yargılandığı başka bir dava dosyası ile davası birleştirilen Özbingöl, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddialarına karşı savunma yaptı. Özbingöl, Mesleki faaliyetlerin suç olarak iddianameye eklenmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek beraatını talep etti.

Savunma yapan avukatlar ise, müvekkillerinin uzun tutukluluk halinin göz önünde bulundurularak tahliyesini talep etti.

Verilen aranın ardında mahkeme heyeti avukat Özbingöl'ün tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 2 Ekim tarihine erteledi.