3 Ekim 2024 Perşembe

Avukat Aytaç Ünsal'ın tedavi gördüğü eve polis baskını

Küçükarmutlu'da, ölüm orucu direnişi yapan Avukat Aytaç Ünsal'ın tedavi gördüğü evinde aralarında olduğu çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Gözaltılar var.

Adil Yargılanma talebiyle 200 günü aşkın süre ölüm orucu yapan Avukat Aytaç Ünsal'ın Sarıyer'in Küçükarmutlu Mahallesi'nde tedavi için kaldığı ev sabaha karşı polisler tarafından basıldı. Mahallede cemevi ve yaşlıların kaldığı "Vefa Evi"nin de aralarında olduğu 30'u aşkın adresin basıldığı öğrenildi.

Aytaç Ünsal'ın tedavi gördüğü evin kapılarını koçbaşı ile kırarak içeri giren polis, arama adı altında evi dağıttı. Baskın sırasında Ünsal ve refakatçısının bulunduğu görenildi. Evden kimsi gözaltına alınmadı. Cemevine yapılan baskında ise 5 kişi gözaltına alındı.

ÜNSAL: SİLAH DOĞRULTTULAR
Baskına ilişkin MA'ya konuşan Avukat Ünsal, yaşananları zorbalık olarak tanımladı. Sabaha karşı hiçbir uyarı yapılmadan kapıların kırıldığını anlatan Ünsal, "Özel Harekat Polisleri bir anda eve doluştu. Ben daha ne olduğunu anlamadan uzun namlulu silahlar üzerime doğrultuldu ve ellerimi havaya kaldırmamı istediler. Bende 'siz ne yapıyorsunuz, ben hastayım ve tedavi görüyorum bu şekilde eve giremezsiniz' dedim polis amiri de ‘sizin hasta olduğunuzu biliyoruz. Lütfen maskenizi takın' yanıtını verdi. Bunun üzerine arama kararlarını istedim. Arama kararını gösterdiler. Kararda şüpheli kişiler olabileceği gerekçesi ile 30 adres hakkında arama kararı olduğunu gördüm. Ancak polis mahalleye baskın yapmışken kaldığım evi de aradan çıksın diye baskın yaptı. Üstün körü bir aramadan sonra evi dağıtarak çıkıp gittiler" dedi.

HHB: REFORM DEĞİL DEVLET TERÖRÜ
Halkın Hukuk Bürosu (HHB) sosyal medya hesabından, "Faşizmin yargı reformu daha çok devlet terörü. Av. Aytaç Ünsal'ın tedavisinin yapıldığı Küçükarmutlu daki ev polis tarafından basıldı. Onlarca polis tarafından eşyaları dağıtıldı. Aytaç'ın sağlığı tehdit edildi. Devlet terörüne boyun eğmeyeceğiz" şekline paylaşım yaptı.