3 Ekim 2024 Perşembe

Avukat Aytaç Ünsal gözaltına alındı

Hapishanede "adil yargılanma" talebiyle girdiği ölüm orucunun 213. gününde tahliye edilen avukat Aytaç Ünsal Edirne'de gözaltına alındı.

Avukat Aytaç Ünsal Edirne'de gözaltına alındı. Halkın Hukuk Bürosu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Büromuz avukatı Aytaç Ünsal'ın Edirne'de gözaltına alındığının ve hakkında 48 saat gözaltı kararı olduğunun bilgisi verildi. Aytaç'ın sağlığı gözaltında kalmaya uygun değil hala ölüm orucunun etkilerini taşıyor. Aytaç Ünsal derhal serbest bırakılmalıdır" denildi.

Halk TV'ye konuşan Aytaç Ünsal'ın annesi emekli hakim Nermin Ünsal, "Sağlık durumu iyi değildi. Sinir iltihabı vardı, bir sürü sıkıntısı vardı ve tedavi görüyordu. Bir yıl infaz durdurması vardı. Az önce polisler aradılar ve kaçma şüphesiyle gözaltına alındığını söylediler" ifadelerini kullandı.

Aytaç Ünsal, "adil yargılanma" talebi ile girdiği ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik ile birlikte ölüm orucuna girmiş ve eyleminin 213. gününde tahliye edilmişti. Aytaç Ünsal'a yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.