20 Eylül 2024 Cuma

Avrupa SKB: Leyla Güven'in yanındayız

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevinin 30. günü dolayısıyla açıklama yapan Avrupa SKB, "Leyla Güven'in yanındayız" dedi.
Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevinin 30. günü dolayısıyla açıklama yayınladı.
 
SKB, "Hapishanede tutulan bir halk temsilcisi olarak Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi eylemi AKP-MHP faşizminin baskıcı ve zalim saldırılarına karşı direnişi büyütüyor. AKP faşizminin yasakçı, zorba siyasetini teşhir ederek, geniş kitleleri daha derinden etkileyerek faşizme karşı mücadeleye çekiyor" dedi.
 
Kürdistan ve Türkiye metropollerinden başlayan, Avrupa'ya yayılan kitlesel açlık grevleri, talepleri bakımından net olarak baskıcı faşist rejime ve kirli savaşa karşı tutum almasından beslendiğini ifade eden SKB, "Kuşkusuz böyle bir öncü çıkışta DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in hapishanede başlattığı süresiz açlık grevi eylemi belirleyici düzeyde rol oynadı. Leyla Güven, direnen kadınların iradesini temsilen önemli bir mücadele başlatmıştır. 24 Haziran seçimlerinde halkın yüksek oyuyla seçilmiş olmasına rağmen, hala zindanda tutuluyor olması, faşizmin direnen kadınlara yönelik saldırılarındaki pervasızlığa çok iyi bir örnektir" diye belirtti.
 
Leyla Güven'in zindanda tutuluyor olması, hukuksuzluk ve adaletsizliğe karşı mücadele görevini belirginleştirdiğini vurgulayan SKB, "Şimdi artık herkes Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi ile daha fazla dayanışma sorumluluğundadır! Leyla Güven faşizmin, erkek egemenliğinin zorba siyastine ve uygulamalarına karşı direnmektedir. Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da, yayılan açlık grevlerinin talepleri AKP -Saray diktatörlüğüne karşı isyanı ve mücadeleyi büyütürken, direnişin meşruluğunu ve kaçınılmazlığını bir kez daha gösteriyor" diye kaydetti.
 
AKP'nin kadını yok sayan tüm uygulamalarına karşı boyun eğmeyen kadınların direnişi göze alınan bedeller pahasına olduğunu ifade eden SKB, "İşte binlerce kadın faşizmin işkence ve zulmüne karşı, zindanlarda direnişi büyütüyor. Leyla Güven eylemi ile sadece kadınların değil, halklarımızında direniş ilhamını büyütmüştür. Dönemin öncü kitlesel, eylemsel çıkışına kadınlar olarak sahip çıkıyor, bu mücadeleyi Avrupa topraklarında da büyütme çağrısı yapıyoruz" dedi.