2 Ekim 2024 Çarşamba

Avrupa SKB: Gözaltındaki sosyalistler serbest bırakılsın

Avrupa SKB, ESP ve SGDF'ye yönelik gözaltı saldırısını kınadı, tüm kadınları  gözaltı saldırısına karşı dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), ESP ve SGDF'ye yönelik gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Faşist saray rejiminin devrimci ve sosyalistlere, muhalif basın emekçilerine yönelik saldırılarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "Yükselen toplumsal mücadele dinamikleri içerisinde işçi ve emekçilerin, kadın ve gençlik hareketinin, militan sokak örgütleyicilerinden olan ESP, SGDFve ETHA çalışanlarıda gözaltı saldırılarının hedefinde" denildi.

Sabaha karşı yapılan operasyonlar kapsamında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü olmak üzere parti üyeleri, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri ve Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanları evlere yapılan baskınlar sonucu 19 kişinin gözaltına alındığı hatırlatılarak, 9 Eylül'de  de ESP'ye yapılan operasyonda 20 sosyalistin tutuklandığı anımsatıldı.

SKB, "Faşist saray rejimi teslim alamadığı sosyalistleri baskı ve gözaltılarla sindirmeye, gözdağı vermeye çalışıyor. Kadınların erkek şiddetine karşı mücadelesinde gasp edilmeye çalışılan İstanbul Sözleşmesi sokak hareketi henüz sürerken basın emekçisi, genç kadın mücadelesinde özneleşen sosyalist kadınların hedef olması, kadınların mücadelesinin önünü kesmek amaçlıdır. İşçi ve emekçiler, Kürt halkı ve tüm ezilen kesimler her yeni günde faşist rejimin saldırıları ile karşı karşıyadır. Eşit ve özgür bir yaşam için mücadele eden ve bir çok kez bedel ödeyen devrimci sosyalistler tüm saldırılara rağmen mücadelelerini büyük bir özgürlük tutkusuyla sürdürecek ve büyüteceklerdir."

SKB, SGDF, ETHA ve ESP'ye yönelik yapılan gözaltı saldırısına karşı tüm kadınları dayanışmayı büyütmeye ve sokakta sahiplenmeye çağırdı.

"Mücadele ederek kazanacak, birleşik kadın mücadelesi ile saldırıları püskürteceğiz" diyen SKB, gözaltındaki sosyalistlerin serbest bırakılmasını istedi.