18 Eylül 2024 Çarşamba

Avrupa SKB: Figen Yüksekdağ ve politik tutsaklara özgürlük

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve politik tutsaklara özgürlük isteyen Avrupa SKB, "Politik tutsakları, tutsak kadınları sahiplenen inisiyatifleri destekleyelim, onların özgürlüğü için faşizmin tecrit, zindan politikalarını boşa çıkartalım" çağrısı yaptı. 

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Kobanê davasında ağır hapis cezaları verilen tutsaklarla dayanışma açıklaması yaptı. Hakların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu devrimci, sosyalist, yurtsever siyasetçilere faşist AKP-MHP iktidarının dört yüz yıla varan ceza yağdırarak Türkiye ve Kürdistan'da özgürlük isteyen halkları, kadınları, inanç topluluklarını, işçi ve emekçileri cezalandırmak istediğini kaydetti. 

Avrupa SKB, açıklamasına şöyle devam etti: "Onlar HDP'ye oy veren 6 milyon işçinin, emekçinin, kadınların sesidir. Onlar özgürlük, eşitlik ve yaşam mücadelesinin önde gelen neferleridir. Figen Yüksekdağ gibi kadın siyasetçilerimizi, özgürlük mücadelesi yürüten sembol kadınlarımızı yalnız bırakmayacağız. Faşizmin verdiği cezaları kabul etmiyoruz. Öfkeliyiz; Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da dediği gibi 'yüzünüz düşmesin!' Zalime, zulme karşı direnin sözü, faşizme karşı mücadelede biz Sosyalist Kadınlar Birliği için bayraktır. Politik tutsakları, tutsak kadınları sahiplenen inisiyatifleri destekleyelim, onların özgürlüğü için faşizmin tecrit, zindan politikalarını boşa çıkartalım. Figen Yüksekdağ'a ve politik tutsaklara özgürlük!"