4 Ekim 2024 Cuma

AvEG-Kon'dan gözaltı saldırısına karşı mücadele çağrısı

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) yazılı bir açıklama yaparak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), Etkin Haber Ajansı ve Kaldıraç'a yönelik gözaltı saldırısını protesto etti. 

13 Ocak günü bir çok kurumun basılarak aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, gazeteci Pınar Gayıp ve Yeni Kapı Tiyatro topluluğu sanatçılarının da bulunduğu onlarca kişinin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada yaşanan gözaltı saldırısı faşizmin bir sürek avı olarak değerlendirildi. 

Dün Hitlerin meydanlarda kitapları yaktırarak dünyayı ateşe verdiği belirtilen açıkamada "Bugün de Erdoğan faşizmi sosyalist ve demokratik parti binalarını yaktırarark sosyalistleri ve demokratları zindana atarak işçi grevlerini yasaklayarak Suruç 10 Ekim Cizre Sur katliamlarını yaparak işgaller ile halklarımızı ve bölgeyi ateşe veriyor" denildi. 

Faşist yönetimin halkları korona salgınında ölümün içine atarak sosyalistlere siyasi kırım uyguladığı belirtilen açıklamada "Direnmezsek diğer adımı atacak ve spsyalist partileri ve HDP yi kapatmaya girişecektir" değerlendirmesine yer verildi. 

Yapılan açıklama  "ESP'lileri ve diğer sosyalist devrimci sanatçıları polis terörüyle gözaltına alma saldırısına karşı sesimizi yükseltelim ve mücadeyi büyütelim" ile sona erdi.