30 Eylül 2024 Pazartesi

ATK, Mehmet Emin Özkan'ı yine ölüme terk etti

Ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan hakkında ATK bir kez daha "hapishanede kalabilir" raporu verdi. 

Verdiği siyasi kararlarla hasta tutsakları ölüme sürükleyen Adli Tıp Kurumu (ATK), 28 yıldır hapishanede tutulan ağır hasta tutsak 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan hakkında bir kez daha "hapishanede kalabilir" raporu verdi. 

Hapishanede bulunduğu süre boyunca beş kez kalp krizi geçirmesinin yanı sıra tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, duyma-görme eksikliği ve hafıza kaybı gibi sağlık sorunları bulunan Özkan geçen hafta rahatsızlanması üzerine hastaneye sevk edilmesi istendi. 

Ancak Özkan, ilerlemiş yaşı ve hastalıklarının verdiği acı ile tüm raporlara rağmen tahliye edilmemesi nedeniyle hastaneye gitmeyi reddetti.

Avukatlarının, Diyarbakır D Tipi Hapishaen yönetimi ile görüşmesiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Özkan'a "cezaevinde kalamaz" raporu verildi. Bu rapor sonrası Özkan, geçtiğimiz hafta bir kez daha İstanbul Adli Tıp Kurumu'na (ATK) sevk edildi. Buradaki işlemlerin ardından tekrar Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'ne geri götürülen Özkan'a, ATK'ye bir kez daha "cezaevinde kalabilir" raporu verdi.

Babasıyla aynı odada kalan ve babasına refakat eden Ahmet Özkan, haftalık telefon görüşmesinde ATK'nin babası hakkında "cezaevinde kalabilir" yönünde rapor verdiği bilgisini paylaştı.