2 Ekim 2024 Çarşamba

Atılım gazetesinin 25. yıl gecesinde Atılım dağıtan 3 ESP'liye ceza

Atılım gazetesinin Adana'daki 25. yıl etkinliğinde Atılım gazetesi dağıtıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan ESP Parti Meclis Üyesi Osman Kara ve parti üyeleri Ahmet Türkeş'e "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek"ten ayrı ayrı 1 yıl 6 ay 23 hapis cezası verildi.

Atılım gazetesinin 25. yılı dolayısıyla Adana'da düzenlenen etkinlikte Atılım gazetesini ve Özgür Gençlik dergisini dağıttıkları sırada gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclis Üyesi Osman Kara ve parti üyeleri Ahmet Türkeş ile Kemal Gençaydın hakkında açılan dava sonuçlandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 3 Kasım 2019'da Adana'da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlikte ESP'lilerce kurulan stantta yer alan ve hakkında toplatma kararı bulunan Özgür Gençlik dergisinin kimi sayıları ile toplatma kararı olmayan Atılım gazetesinin bazı sayılarına polislerce el konuldu. Gazete hakkında toplatma kararının olmadığı fark edilince gazete hakkında yerel mahkemece toplatma kararı çıkarıldı.

Savcılık, Kara, Türkeş ve Gençaydın hakkında "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "örgüt üyesi olmak" iddialarıyla iddianame hazırladı. İddianameyi kabul eden Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen karar duruşmasında Kara, Türkeş ve Gençaydın'a "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek"ten ayrı ayrı 1 yıl 6 ay 23 hapis cezası verildi.