21 Eylül 2024 Cumartesi

Atılım Gazetesi GYY Deniz Bakır tahliye edildi

Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, ESP üyeleri M. Bedran Çoğaltay ile Bedirhan Karayer bugün görülen duruşmada tahliye edildi.
Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır'ın Efrin oparasyonuna ilişkin açıklamaları ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri M. Bedran Çoğaltay ile Bedirhan Karayer'in Efrin operasyonuna ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklu yargılandıkları davanın ikinci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmayı ESP MYK üyeleri Özlem Gümüştaş ve Uğur Ok ile SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci izledi.
 
Duruşmada ilk savunmayı Atılım Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır yaptı. Bakır, "9,5 aydır tutukluyum. Dava kapsamında ifade edilenler yasal demokratik eylemlerdir. Bu dava kapsamında yargılanan ben değilim, Anayasadır, hukukunuzdur. Savcı iddianamesi ile çelişmektedir. Adil, demokratik bir uygulamanın olmayacağını biliyorum. Kendi hukukunuza sahip çıkın. Dosyanın kendisi suçsuzluğumun kanıtıdır" diye konuştu.
 
M. Bedran Çoğaltay, "İddianamede yazan ve dağıttığımız iddia edilen Afrin bildirisi değil yolsuzluk, yoksulluk bildirisidir. Bu nedenlerle bile iddianame boşa düşmüştür" diye kaydetti.
 
Avukat Gülhan Kaya ise "Dosyada hem müvekkilim Deniz Bakır hem de diğer sanıklar açısından suç teşkil edecek konu yoktur. Yargıtay sitesinden dahi ESP'nin siyasi yasal bir parti olduğu görülür. İnanamadığımız gerekçelerle yargılanıyorlar. Bu dosyada bırakın üyeliği propaganda suçu dahi yokken müvekkilim 9,5 aydır tutuklu yargılanıyor. Emniyetin yazımı nedeniyle üyelikten yargılanıyorlar. Afrin ile ilgili gözaltına alınanlar ve tutuklananlar hepsi tahliye edildi. Müvekkilleriminde tahliyesini istiyorum" diye belirtti.
 
Yapılan savunmaların ardından savcı, tutukluluğun devamı yönünde talepte bulundu. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu bulunan Deniz Bakır, M. Bedran Çoğaltay, Bedirhan Karayel'in adli kontrol ile tahliyesine karar vererek, duruşmayı 7 Şubat 2019 tarihine erteledi.
 
Bu duruşmada tahliye kararı verilen M. Bedran Çoğaltay'ın başka bir davadan tutuklu bulunduğu için tahliye edilmeyeceği öğrenildi.