21 Eylül 2024 Cumartesi

AP Raportörü Kati Piri, HDP'yi ziyaret etti

AP Raportörü Kati Piri, HDP'yi ziyaret etti. Eş Genel Başkan Pervin Buldan, HDP'ye yönelik baskıların arttığı dönemde ziyaretin önemli olduğunu belirtirken, Piri ise HDP'nin parlamentoda olmasının memnun edici olduğunu söyledi.
Avrupa Parlamentosu (AP) Raportörü Kati Piri ve beraberindeki heyet, Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) Meclis'te ziyaret etti. AP heyetini, HDP Grup Yönetim Odası'nda Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ve Batman Milletvekili Feleknas Uca karşıladı.
 
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kati Piri ve heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek, "Bizi ziyaretlerinden dolayı oldukça memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Özellikle partimize yönelik baskıların arttığı bir dönem de böyle önemli bir şahsiyetin ziyareti önemli ve memnun edici" dedi.
 
Heyeti kabul ettikleri için Buldan'a teşekkürlerini ileten Piri, "Türkiye'ye ne zaman gelsek, muhalefet partilerini ziyaret ediyoruz. HDP'nin de 24 Haziran seçim barajını aşarak parlamentoya girmesi çok memnun edici" dedi.
 
Görüşme basına kapalı olarak sürdü.