30 Eylül 2024 Pazartesi

Antep'te gözaltılara tepki

Antep'te gözaltına alınan 29 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. HDP Antep İl Örgütü, yaptıkları açıklama ile gözaltıları protesto etti.

HDP Antep İl Örgütü, önceki gün kentte yaşanan gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yaptı. 

İl binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Milletvekili Mahmut Toğrul DBP, EMEP, Yeşil Sol Partisi, İHD, KESK ve Genel-İş Sendikası'nın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

9 Kasım'da yapılan operasyonda da çok sayıda kişinin gözaltına alınarak tutuklandığını söyleyen HDP Milletveklii Toğrul, 9 ay sonra yeniden bir gözaltı saldırısı gerçekleştirildiğini ifade etti. 

İl ve ilçelerde çalışmalarının engellenmek istendiğini ifade eden Toğrul, buna rağmen güçlü bir kongre yaptıklarını ifade etti. 

Toğrul, "İktidar bir düşmana ihtiyaç duydu. Düşman olarak, Kürt halkını, Alevileri, işçileri ve diğer demokratik yapıları seçti. Bu şekilde partimizi en büyük hedef olarak seçmişler. HDP'ye ömür biçenler yanıldılar. HDP gücünü mazlumdan, toplumsal mücadeleden alıyor. Bu şekilde HDP'yi güçsüz düşüremeyecekler. AKP üçe bölündü. Bitiyorlar. Bitmenin verdiği ıstırapla bize saldırıyorlar. Buradan sesleniyoruz bu hukuksuzluğa son verin ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın" şeklinde konuştu.

GÖZALTINDAKİ 29 KİŞİNİN İFADE İŞLEMLERİ BAŞLADI
Bu arada gözaltına alınan 29 kişinin ifade işlemleri başladı. İşlemlerin tamamlanmasının ardıdan gözaltıların yarın Antep Adliyesi'ne sevk edilmeleri bekleniyor.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER
Gözaltındaki 29 kişinin isimleri şöyle: HDP İl Eşbaşkanları Songül Koçdağı ile Musa Aydın, Şehitkamil İlçe Eşbaşkanı İbrahim Dağ, Şahinbey İlçe Eşbaşkanı Bahri Yarış, ilçe yöneticisi Remziye Eerdem, İslahiye ilçe Eşbaşkanı Yusuf Yiyen, HDP il yöneticisi Abdullah Acar, Hasan Saran, DBP eski İl Eşbaşkanı Ali Şimsek, HDP eski il yöneticileri Yeliz Yılmaz, Birgül Yıldırım, HDP eski il eşbaşkanı Atiye Okay, HDP Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hurşit Besle, Meclis Üyesi ve aynı zamanda Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Adnan Erol, DBP ve HDP eski il yöneticisi Recai Yılmaz, SYKP İl Eşbaşkanı Mehmet Aşkar, Remziye Kuş, soy ismi öğrenilemeyen Barış adlı yurttaş, DBP eski İl Eşbaşkanı Habibe Tişkaya, Songül Akman, DBP İl yöneticisi Ayfer Doğan, Sevinç Selçuk, Nizip HDP ilçe yöneticisi Abdulmütallip Kılıç, Ali Koşmaz, Enver Özmen ve Ağrı'dan gözaltına alınan Antep Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Cüneyt Kaya. Şehitkamil ilçesi Aydınlar Mahallesi Muhtarı Salih Birişik, DBP İl yöneticisi Necip Ateş ve Bedirhan Akdoğan ."