4 Ekim 2024 Cuma

Ankara'daki 'gizli tanığın' yalan beyanlarıyla İzmir'de sosyalistlere operasyon

Ankara'daki "gizli tanığın" yalan beyanlarına dayanarak İzmir'de sabah saatlerinde sosyalistler gözaltına alındı. Aralarında muhabirimiz Ertürk Yılmaz'ın da bulunduğu kimi sosyalistlerin haklarında gözaltı kararı olmadan gözaltına alındığı, polisin yasadışı uygulamasına savcının da ortak olduğu ortaya çıktı. Gözaltı kararı olmamasına rağmen savcı ifadelerinin alınmasını istedi.

İzmir'de sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, savcılık, polisin yasadışı gözaltı uygulamasına ortak oldu. Muhabirimiz Ertük Yılmaz ve bazı sosyalistler hakkında gözaltı kararı olmadığı, buna rağmen savcının ifadelerinin alınmasını istediği ortaya çıktı.

Gözaltılarla ilgili ETHA'ya bilgi veren avukat Evren Çıldır, "Eylül ayında Ankara'da 'gizli tanık'ın beyanları gerekçe gösterilerek sosyalistlere operasyon düzenlenmişti. Bu kişinin verdiği isimler arasında bugün gözaltına alınan arkadaşlar da var. Anlaşılan bu şekilde peyder pey bir operasyon düzenleyecekler. Operasyona gerekçe gösterilen demokratik kitle eylemlerini illegalize etmeye çalışıyorlar" dedi.

Öte yandan gözaltına alınan aralarında muhabirimiz Ertürk Yılmaz'ın da bulunduğu bazı kişiler hakkında gözaltı kararı olmadığına dikkat çeken Çıldır, "Savcılık haklarında gözaltı kararı vermemiş. Buna rağmen mevcutlu getirilmelerini ve ifadeleri alındıktan sonra karar vereceğini söylemiş" diye konuştu.

YALAN BEYANLA ANKARA'DA SOSYALİSTLER GÖZALTINA ALINMIŞTI
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik aynı bahaneyle 3,5 ay önce de gözaltı saldırısı yaşanmıştı. "Gizli tanık"ın yalan beyanına dayanarak 10 Eylül günü 23 sosyalist hakkında gözaltı kararı verilmiş, ev baskınlarında gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakılmıştı.