22 Eylül 2024 Pazar

Ankara'da TOKİ İşçileriyle Dayanışma Komitesi kuruldu

Mamak'taki TOKİ inşaatında çalışan ve ödenmeyen ücretleri için direnişe başlayan işçilerle dayanışmak için komite kuruldu.
Mamak'taki TOKİ inşaatında çalışan işçiler, ücretlerinin ödenmemesi ve sigorta primlerinin yatırılmamasına karşı başladıkları direnişi sürdürüyor.
 
Aka-Der Mamak, BDSP, EMEP Mamak İlçe, Mamak Halkevleri, HDK Mamak, Hüseyin Gazi Kültür Derneği, direnen işçileriyle dayanışmak için bir araya gelerek komite kurdu. TOKİ İşçileriyle Dayanışma Komitesi'nin kuruluşuna ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Mamak TOKİ ikinci etap şantiyesi işçileri iki yıldan beri yaşadıkları haksızlıklardan dolayı direnişe geçmiştir. 220 işçi, son bir yıldır hiç ücret alamamış ve sigorta primleri yatırılmamıştır. 
 
"Bu işçilerin bir kısmı haklarını alabilmek için direnişe geçmiştir. Direnişe başlayan işçilere, TOKİ, 28.11.2018 Çarşamba günü ödeme yapacağını söylemiştir. Ama ödeme yapmak yerine, kolluk tarafından ödeme tarihinde işçi temsilcileri Mamak ilçe emniyet müdürlüğüne götürülmüşlerdir. Burada, işçilere cuma günü ödeme yapılacağı bizzat kaymakam tarafından  ifade edilerek yine benzer şekilde süreci uzatan sözler verilmiştir. Ayrıca işçilere gözaltına alma ve tutuklama gibi tehditlerde bulunulmuştur. Bütün dostlarımızı direnişteki işçilerle dayanışmaya davet ediyoruz. Biz, aşağıda imzası bulunan kurumlar bir araya gelerek TOKİ İşçileriyle Dayanışma Komitesi oluşturduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. Sizleri de bu direnişi sahiplenmeye, Mamak'ta TOKİ işçilerinin başlatmış olduğu direniş kıvılcımını büyütmeye çağırıyoruz."