22 Eylül 2024 Pazar

Ankara'da Kasım ayı dolayısıyla ölümsüzler anıldı

Ankara'da sosyalistler, Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Kutsiye Bozoklar ve Erkut Direkçi'yi mezarları başında andı.
Ankara'da Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla anma etkinlikleri gerçekleştirildi.
 
Mezarları Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan Kutsiye Bozoklar ve Erkut Direkçi mezarları başında anıldı. Anmada yapılan konuşmada, devrimci değerlerin ve devrimci ideolojinin devrimcilerin yaşamlarının bir parçası olduğu vurgulandı. Kasım ayında değil tüm yaşam pratiklerinde ölümsüzlerden öğrenilmesi, gerektiğini ifade edilen konuşmada, onların yaşamlarının  gözönünde bulundurulması gerektiği kaydedildi.
 
Mezar anması dışında gerçekleştiren anma etkinliğinde de ölümsüzlerin hayatlarından ve mücadelelerinden kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Sinevizyon gösteriminin ardından anma etkinliği şiirler ve ölümsüzlerin hayatlarına dair yapılan konuşmalarla devam etti. Etkinlikte her Kasım ayında şehitlerden alınan güçle yenilenen bir enerjiyle mücadeleye devam edildiği ve şehirlerin bıraktığı mirasın daha yükseklere taşınmasının mücadelesi verildiği belirtildi.
 
Konuşmada ayrıca şunlar kaydedildi:
"Kasım ayı, ezilen halkların mücadele tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Kasım ayı, bizler açısından hüzün olduğu kadar umuttur da. Geçmişten geleceğe uzanan bir köprüdür. Yarına yürüyüşümüzde bir rehberdir. 
 
"Faşizmin topyekün saldırısının tanımadığı, ilericisinden devrimcisi ne, Alevisinden Kürdüne, kadınından gencine, tüm ezilen halklara her türlü zulmü reva görüldüğü bu dönemde ölümsüzleşen yoldaşlarımızın, bizlere emaneti olan mücadeleyi daha ileriye taşımak, kararlılığı, özverileri ve ısrarı kavramayı bir görev olarak kavramamız gerekiyor."