7 Ekim 2024 Pazartesi

Ankara'da Deniz Poyraz için yapılan eyleme polis saldırdı

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'nin Güvenpark'ta yapacağı eyleme polis saldırdı.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'nin Güvenpark'ta HDP'ye saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto edeceği eyleme polis saldırdı.

Polis, eylemi Covid-19 bahanesiyle engelledi. Kitle "Şehid namirin" sloganı atarak karşılık verdi.

Sakarya Caddesine kadar devam eden polis saldırısında çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Ardından kitle, HDP Ankara il binası önüne geçti.

HDP İL BİNASI ÖNÜNDE POLİS ABLUKASINDA AÇIKLAMA YAPILDI
Burada yapılan açıklamayı okuyan HDP Ankara İl Yöneticisi Hüseyin Gökoğlu, 16 Haziran'da yaşananları hatırlatarak, "Saldırıyı gerçekleştiren katil Onur Gencer, aradan dakikalar geçtikten sonra binadan çıkmak üzereyken gözaltına alındı. Bugüne kadar sokaklarda terör estiren, öğrenci evlerini basan, daha bir gün önce Ankara'da yapılan İstanbul Sözleşmesi eylemine katılan kadın arkadaşlarımızı sokak ortasında bayıltacak kadar işkence yapan polisler, katili, binanın girişinde, 'adın neydi abicim' diyerek gözaltına aldılar. Katil yukarıda Deniz Poyraz'ı katlettikten sonra fotoğrafını sosyal medyadan paylaşacak kadar rahat hareket ediyordu" dedi.

Katilin gözaltında gördüğü muameleye de dikkat çeken Gök, "Sosyal medya hesaplarını kullanmaya devam edecek kadar iyi ağırlandı. Tıpkı Hrant Dink'i katlettikten sonra karakolda çay ikram edilen Ogün Samast gibi… 'HDP'de çatışma' başlığıyla haber yapan gazeteleri, farklı şehirlerde Deniz Poyraz için yapılan eylemlere saldıran polisleri hepimiz gördük. Dün İstanbul'da Deniz Poyraz için yapılan eyleme katıldığı için bir arkadaşımız tutuklandı. Ve tüm bunlar, bize Deniz'i kimlerin katlettiğini açıkça gösterdi" şeklinde konuştu.

Gök, HDP'ye yönelik ilk saldırı olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıllarda da, il ve ilçe binalarına bomba koyulmuş, üyeleri katledilmiş, mitingleri bombalanmıştır. HDP, iktidar tarafından yönlendirilen televizyon kanallarında sürekli kriminalize edilmektedir. Eşbaşkanları, yöneticileri, binlerce üyesi gerekçe gösterilmeksizin tutuklanmıştır. Saldırının gerçekleştiği dakikalarda bile, Sincan Hapishanesi'nde görülen Kobane kumpas davasında, mahkeme heyetinin, defalarca yapılmış olmasına rağmen 'Bugüne kadar neden HDP binalarına herhangi bir saldırı düzenlenmedi?' diye sorduğunu biliyoruz. Aynı dakikalarda duruşma salonuna dışarıdan getirilen birtakım kişilerin, duruşmaya katılan HDP'lileri, polis ve jandarma önünde açık açık tehdit ettiğini biliyoruz.

"Bu saldırı, Kürt halkına yönelik faşist bir saldırıdır. Bu faşist saldırının amacı, halkların özgürlük mücadelesini zayıflatmak, bu mücadeleyi verenleri korkutmaya çalışmaktır. Son zamanlarda mafyayla, çetelerle ilişkileri daha fazla gün yüzüne çıkan iktidar, içinde bulunduğu sıkışmışlığı, halka saldırarak aşmaya çalışmaktadır. Bu saldırılarla hedef alınan yalnızca Halkların Demokratik Partisi değil bu topraklarda adalet ve özgürlük mücadelesi veren herkestir."

"İktidarın bütün uygulamaları, ezilenlerin yaşamlarına dönük bir saldırıdır" diyen Gök, 5 Haziran 2015'te Amed'de, 20 Temmuz'da Suruç'ta, 10 Ekim'de Ankara'da defalarca hezimete ugratilmak istediklerine ama direndiklerini kaydetti. 

Gök, "Abdullah Poyraz'ın dediği gibi "Zulme karşı binlerce Deniz var!" Bugün, Deniz'i yitirmenin üzüntüsü öfkemizi perçinliyor" dedi ve mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.