21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara SGD: Gözaltına alınan üyelerimiz serbest bırakılsın

Ankara SGD, ESP Ankara İl Örgütü'nde yaptığı basın açıklamasında 13 Kasım Salı günü gözaltına alınan üyeleri Gizem Altınöz, Cem Eren Aslan ve Sedat Polat'ın serbest bırakılmasını istedi.
Ankara Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) 13 Kasım Salı günü sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan üyeleri Gizem Altınöz, Cem Eren Aslan ve Sedat Polat'ın serbest bırakılması talebiyle basın toplantısı düzenledi.
 
Dev-Güç ve HDP Ankara İl Örgütü'nün de destek verdiği basın toplantısında SGD adına konuşan Gökhan Cice, "AKP/Saray diktatörlüğü topyekün savaş politakalarını sürdürmeye devam ediyor. OHAL'den bu yana binlerce öğrenci gözaltına alınıyor, kaçırılıyor, tutuklanıyor. Üniversitelerde, sokaklarda, fabrikalarda, gençlerin, kadınların, emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin baskılara karşı yükselen sesi bastırılmaya çalışılıyor. Bu faşisbt politikalar doğrultusunda Ankara'da gerçekleştirilen Saray operasyonuyla MYK üyemiz Gizem Altınöz, üyelerimiz Sedat Polat ve Cem Eren Arslan gözaltına alındı" dedi. Gözaltıların ardından Saray'ın havuz medyasında çıkan haberlerin ise operasyonun öncekiler gibi siyasi komplo amacı taşıdığını açıkca gösterdiğine rdikkat çeken Cice, "Gözaltında açlık grevinde olan üyelerimize şeker verilmiyor. Henüz ifade işlemleri de başlatılmış değil" diye belirtti.
 
"Krizin faturasını, savaş politikalarınızı, kadın düşmanlığınızı, piyasacı-dinci eğitim anlayışınızı kabul etmiyoruz. Faşist politikalarınız karşısında kampüsleri, mahalleleri, sokakları, meydanları dolduracak, özgürlük ve adaleti kazanacağız" diyen Cice, gözaltına alınan SGDF'lilerin serbest bırakılmasını istedi.