21 Eylül 2024 Cumartesi

Ankara katliamında yaşamını yitirenler Urfa'da anıldı

KESK, Ankara katliamında yaşamını yitiren Yılmaz Elmascan, Nilgün Çevik ve Sidar Çevik'in mezarları başında andı.
KESK Urfa Şubeler Platformu, 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenleri mezarları başında andı. Anmaya EMEP ve KESK bileşeni sendikaların üyeleri Suruç Mezarlığı'nda Yılmaz Elmascan'ın mezarını ziyaret etti.
 
Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından KESK Urfa Şubeler Platformu dönem sözcüsü Servet Yazar yaptığı konuşmada, "Bilinmesini isteriz ki acımız ve hasretimiz kadar öfkemiz de diri duruyor. Aradan 3 koca yıl geçmesine rağmen bu katliamı planlayanlar hala yakalanamadı. Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız" dedi. Konuşmadan sonra Elmascan'ın mezarına karanfil bırakıldı. 
 
Daha sonra Nilgün Çevik ve Sidar Çevik'in de Büyük Sergen Mezarlığı'ndaki (Midep) mezarları ziyaret edildi. Katliamda kızını ve kardeşini kaybeden kendi ve eşi de yaralanan İzzettin Çevik mezarlıkta bir konuşma yaptı. Çevik, Haziran ayında 10 Ekim katliamı ile ilgili verilen ara kararla birlikte katliamda adı geçen kişilere belli cezaların verildiğini hatırlatarak, "Kaçanlar için dava devam ediyor. KESK ve bileşenleri bu davaları takip ediyor. Bizim istediğimiz bu işin gerçek sorumluları hakkında işlem başlatabilmek. Umarım yeni başlayacak olan duruşma ile birlikte asıl sorumlular cezalandırılır. Eğer bu amacımıza ulaşırsak çocuklarımız için yaptığımız en gerçek şey bu olacak" ifadesini kullandı.