30 Eylül 2024 Pazartesi

Anarşist Gençlik üyesi Sapan: 33'lerin devrimci dayanışmasını sürdürüyoruz

Gençlik örgütleri, Suruç katliamının 5. yılında Kadıköy Süreyya Operası önünde olacak. Bu kapsamda başlatılan kampanya, dört bir yandan sürdürülüyor. 33'lerin 5 yıl önce ortaya koyduğu devrimci dayanışmayı sürdürdüklerini belirten Anarşist Gençlik üyesi Sapan, "Daha güçlü olmak için 33 düş yolcusunun kavgasını sürdürmek, mücadeleyi büyütmek için özellikle gençliği sokağa çağırıyoruz" dedi.

Suruç katliamı 5. yılında. "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası ile çıktıkları yolda Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'nde IŞİD çetelerinin düzenlediği canlı bomba saldırısında ölümsüzleşen 33'lerin ördüğü devrimci dayanışma devam ediyor.

Birleşik mücadeleyle yürütülen kampanya Gezi'nin çocukları ile Rojava'nın çocuklarını buluşturmayı, IŞİD tarafından yakılan yıkılan bir kenti yeniden inşa etmeyi hedefliyordu. Katliamın ardından yürütülen adalet mücadelesi de, 33'lerin düşlerini gerçekleştirme mücadelesi de yine birleşik mücadele fikri ile sürüyor.

Katliamın 5. yılında Kadıköy Süreyya Operası önünde saat 19.00'da Suruç şehitleri için bir araya gelecek olan Gençlik Örgütleri, "Suruç için adalet, herkes için adalet" talebiyle başlatılan kampanya kapsamında sokak sokak, meydan meydan, polisin tüm engellemelerine rağmen çalışma yaparak, herkesi adalet mücadelesini büyütmeye, Suruç şehitlerini anmaya çağırıyor.

Anarşist Gençlik üyesi Mısra Sapan ile yürüttükleri birleşik mücadeleyi, Suruç katliamının gençlik örgütleri için önemini ve nasıl bir hatta ilerleyeceklerini konuştuk.

'33'LER ARASINDAKİ DEVRİMCİ DAYANIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ'
Süreci en başından itibaren gençlik örgütleri olarak birlikte yürüttüklerini söyleyen Sapan, sebebini ise şöyle açıkladı: "Beş yıl önce 33 devrimci, anarşist, sosyalist arkadaşımız, yoldaşımız beraber yola çıkmıştı; Rojava ile dayanışmak ve IŞİD tarafından yok edilen Kobane'yi yeniden inşa etmek için. Ancak Suruç'ta, devletin de bilgisi dahilinde IŞİD çeteleri tarafından bombalanarak katledildiler. Onların, beş yıl önce ortaya koyduğu devrimci dayanışmayı önemsiyoruz. Bu yüzden de devrimci dayanışmayı sürdürüyoruz."

'GEÇEN YIL YAŞANAN SALDIRI GÖSTERDİ Kİ KADIKÖY DEVRİMCİLERİN BARİKATI'
Devletin, Suruç katliamını bahane ederek gençlik ve tüm muhalefet üzerindeki baskıyı daha da arttırdığını kaydeden Sapan, "Mahallelerde, meydanlarda, üniversitelerde, liselerde, sokaklarda bir araya gelenlere bir saldırı gerçekleşti. Bu şekilde bir korku yaratılarak gözaltı ve tutuklamalarla bizleri yıldırabileceğini, gençlerin cesaretini kırabileceğini düşünen devlet geçen yıl da bizim yapmak istediğimiz anmaya saldırdı. Ancak geçen yıl Kadıköy'ün, devrimcilerin barikatı olduğunu gördüler. Bu yıl da öyle olacak. Daha güçlü olmak için 33 düş yolcusunun kavgasını sürdürmek, mücadeleyi büyütmek için özellikle gençliği sokağa çağırıyoruz" diye konuştu.

'33'LERİN KAVGASI KAVGAMIZDIR'
Anarşist gençlik olarak beş yıl önce "Kavganız kavgamızdır" diyerek hesap sormaya başladıklarını hatırlatan Sapan, "Devam edeceğiz. 33 devrimcinin Kobane'ye ulaştırmak istedikleri hayallerini yüreğimizde yaşıyoruz. Onların kavgalarını sürdürmek için de 'Kavganız kavgamızdır' sloganını yükseltiyoruz. Katliam günündeki öfkemizi büyüterek devrimci dayanışmayı, gençlik örgütleriyle birlikte örgütlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sapan, devletin adaletinin adaletsizlik olduğunu vurguladı ve ekledi: "Bizler sokaklarda mücadele ediyoruz. Çünkü özgürlüğü ve adaleti devletten talep etmiyoruz. Özgürlük ve adalet ancak sokakta mücadele ederek kazanılabilir. Saldırılara karşı direnerek mücadeleyi büyütmek istiyoruz. Bu nedenle herkesi 20 Temmuz günü Kadıköy Süreyya Operası önünde 19.00'da düzenleyeceğimiz anmaya çağırıyoruz."