2 Ekim 2024 Çarşamba

Anadolu Hisarı yerleşkesi önünden seslendiler: Kayyumların değil üniversiteler bizim

Anadolu Hisarı'nın tahsis kararının kayyum rektörlerce alınamayacağının altını çizen Marmara Üniversitesi öğrencileri "Bu okulun bir tarihi var" dedi. Antidemokratik olan kararın derhal geri alınması istendi. 

Marmara Üniversitesi öğrencileri, mezunlar ve hocalarla birlikte "Anadolu Hisarı Kampüsü Marmara'nındır" şiarıyla Anadolu Hisarı önünde buluştu. 

"Aldıklarımıza  saymıyoruz, Anadolu Hisarı'nı vermiyoruz. Kampüsüme dokunma", "Halkalı'yı, Bahçelievler'i, Nişantaşı'nı, Haydarpaşa'yı unutmadık. Anadolu Hisarı onlara benzemeyecek" ve "Anadolu Hisarı Kampüsü Marmara Üniversitesi öğrencilerindir, taşınamaz" yazılı pankartlar açıldı; "Kör olası rektörler kampüsüme çökmüşler", "Bu kampüste rektör söz sahibi değildir", "Üniversite amip değildir bölünemez", "Aldıklarına değil verdiklerine say", "Ferman rektörlerin kampüs bizimdir" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı.

Üniversitelilere sorulmadan kayyum rektörlerce gece yarısı alınan ve Twitter'da yapılan açıklamada duyurulan karar karşı "Bu okulun bir tarihi var" demek için buluşulduğu kaydedilen eylemde, "Geleceğimizin giderek belirsizleştiği bu süreçte kayyum rektörlere söyleyecek bir çift sözümüz var; Anadolu hisarını vermeyeceğiz" denildi.

Anadolu Hisarı'nın kaderinin Haydarpaşa, Bahçelievler, Nişantaşı gibi olmasına müsaade edilmeyeceği kaydedilen açıklamada, "Demokratik tüm haklarımızı kullanarak bu karara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Bir gece yarısı karar veren kayyumların değil üniversiteler bizimdir diyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Kampüsler hakkında söz, yetki, kararın öğrenciler, mezunlar ve hocaların olduğu dile getirilen açıklamada antidemokratik kararın derhal geri alınması istendi.