19 Eylül 2024 Perşembe

Alman Bakan'dan 'Kirli anlaşma yok' iddiası

Daha önceki açıklamasında Türkiye'ye silah ihracatı için tutuklu gazeteci Deniz Yücel'in serbest bırakılması gerektiğini ima eden Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Yücel'in açıklamasının ardından "Kirli anlaşma yok" iddiasında bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, tutuklu gazeteci Deniz Yücel'le ilgili "Kirli anlaşma yok" iddiasında bulundu.
 
Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan ve hala iddianamesi dahi hazırlanmayan Yücel, Türkiye ile Almanya arasındaki silah anlaşmasıyla serbest kalma ihtimaline ilişkin, "Kirli anlaşma varsa ben yokum" demişti.
 
Yücel'in açıklamasının ardından açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "Sayın Yücel'in açıklamalarını okudum. Söyleşiyi onun bakış açısından baktığımda anlıyorum. Ben sadece şunu söyleyebilirim: Böyle düşünmesi için bir neden yok. Her iki ülke ilişkilerin normalleşmesini istiyor ve NATO'daki gibi ittifaklarda yeniden iyi ilişki içinde olmayı istiyor. Bu durumun Sayın Yücel'in durumu ile ilgisi yok" iddiasında bulundu.
 
Gabriel, Çavuşoğlu ile memleketi Goslar'daki görüşme öncesinde Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, Türkiye'nin NATO'da ve IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede ortak olmasına rağmen, Alman hükümetinin çok sayıda silah ihracatına onay vermediğini söylemişti. Gabriel, "Yücel vakası çözüme ulaşmadığı sürece de bu durum böyle kalacak" demişti.