3 Ekim 2024 Perşembe

Ali Erbaş, korkusundan yeni araba alamıyormuş

Lüks yaşamı ve arabalarıyla gündem olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, makam aracının 11 yaşında olduğunu ve arıza yaptığını söyledi. Erbaş, "Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz" diye ağladı.

Lüks araçlardan inmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kullandığı eski makam aracını kullandığını söyleyerek yeni araç istedi. 11 yıllık aracın eski olduğunu iddia eden Ali Erbaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan'ın bir televizyon yayınındaki sözlerine yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "Zengin için cennetin bir kapısı açılırsa, yoksulun bin kapısı açılır" şeklindeki sözlerini hatırlatan Okuyan, "Ali Erbaş dalga mı geçiyorsun? Senin bindiğin araba kaç lira? İsraf diyorsun, Diyanet İşleri Başkanı olarak senin 500 tane salonun var. Müftülerle toplantı yapıyorsun 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde. Yazık günah" diye tepki gösterdi.

Okuyan'a yanıt veren Ali Erbaş'ın 11 yıllık makam aracının eski olduğunu söylemesi dikkat çekti.

Okuyan'a yanıt verirken Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'e dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın 6 yıl önce verdiği aracı teslim ettiğini hatırlatan Erbaş, Erdoğan'ın o dönem başka bir araç alarak Görmez'e verdiğini söylemekten imtina etti.

Şu an kullandığı makam aracının 11 yıllık olduğunu ve eskidiğini iddia eden Erbaş, "Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuza yeni araba alamıyoruz. Türkiye'de bir Diyanet İşleri Başkanı var. Siz bakanlık yaptınız, kimlerin hangi arabalara bindiğini çok iyi bilirsiniz kıymetli bakanım" sözleriyle yeni bir lüks araç isteğini dile getirdi.

Erbaş, "Zengin için cennetin bir kapısı açılırsa, yoksulun bin kapısı açılır" şeklinde bir sözü olmadığını da söyledi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA 1.5 MİLYONLUK AUDİ
Ali Erbaş'ın konuşmasında, AKP'li belediye başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 1,5 milyon TL değerindeki Audi marka araca değinmekten de imtina etti. İBB tarafından İstanbul İl Müftülüğü'ne tahsis edilen araç, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş tarafından beğenilmiş, Ankara'ya götürülmüştü. Araç, 31 Mart'tan sonra İBB'ye iade edilmişti.