3 Ekim 2024 Perşembe

Albayrak ve Şahin için Yunanistan Konsolosluğu'na dosya verildi

ACTİT, Yunanistan'da iki politik mülteciye yardım ettikleri için tutuklanan, kendileri de politik mülteci olan Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin için Fransa'daki Yunanistan Konsolosluğu'na, basına ve insan hakları örgütlerine dosyalar göndererek duyarlılık çağrısı yaptı.

AvEG-KON'a bağlı Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), Yunanistan'ın Midilli Adası'nda tutuklanan Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin için Yunanistan Konsolosluğu ile görüştü. 

Paris'teki Yunanistan Konsolosluğu'na giden ACTİT üyeleri, görüşme talebinde bulundu. Ancak randevu alınmadan görüşme yapılması reddedildiği için Albayrak ve Şahin için hazırlanan dosya verildi. 

ACTİT üyeleri, Albayrak ve Şahin ile ilgili Fransa'da bulunan gazeteler ve insan hakları örgütlerine de dosya göndererek, duyarlılık çağrısı yaptı. 

Haklarında verilen hapis cezaları nedeniyle Yunanistan'da politik mülteci olarak yaşayan ESP üyeleri Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin, 17 Kasım'da Türkiye'den sığınma için Yunanistan'a gelen iki politik mülteciye yardım ettikleri için gözaltına alınarak tutuklandı. 

Yunan polisinin işkence ve şiddetine maruz kalan Albayrak ve Şahin, götürüldükleri Sakız Adası'ndaki hapishanede de çıplak arama işkencesine maruz kaldı ve darp edildi. Albayrak ve Şahin'e yönelik işkencenin sürdüğü bildirildi.