3 Ekim 2024 Perşembe

Akşener'den Katar ile anlaşmaya tepki: Türkiye'de alışveriş çılgınlığı oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Türkiye'de başka bir alışveriş çılgınlığı oldu. Sayın Erdoğan ve Katar emirinin huzurunda, çok daha büyük satışlar oldu. Anahtar kelime satışlar" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı koronavirüs önlemlerine değinen Akşener, "Milletimiz dün akşam Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını bekledi. Ne diyecek, nasıl önlemler açıklayacak, merak etti. Ama o gitti, yine yarım yamalak önlemler açıkladı. Siyasi hesaplarla, ürkek adımlar atıp, milletin sağlığını, canını riske atmaya devam ediyorlar" diye konuştu.

Akşener, "İstanbul'daki önemli bir alışveriş merkezi ile Varlık Fonu'na devredilmiş Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesi Katar Devleti'nin fonu tarafından satın alındı. Bu satışların yanında içeriği henüz açıklanmayan bir dizi anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaların konuları arasında limanlar, haliç, su kaynaklarımız hatta aile ve kadınlarımız ile ilgili bir mutabakat bile var. Gelişmiş ülkelerde bu tür satışlar ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor. Devlet, ticari sır maskesinin altına saklanamaz" dedi.

Bu hafta 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ilişkin konuşan Akşener, "Çalışanımızın eline geçen asgari ücreti, 2325 liradan, 3000 liraya çıkaralım, ama, işverene olan maliyetini de arttırmayalım. Brüt asgari ücreti 3000 liraya çıkarıp, asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim. Yani, işverenimiz, çalıştırdığı asgari ücretli vatandaşımızın, gelir vergisini ve SGK primini, devlete değil çalışanına versin. Devletimiz de çalışanımızın gelir vergisini ve SGK primini üstlensin.  Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3000 lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3458 lira olmaya devam etsin. Yani; çalışanımızın eline geçen asgari ücreti, 2325 liradan, 3000 liraya çıkaralım, ama işverene olan maliyetini de arttırmayalım" diye kaydetti.