2 Ekim 2024 Çarşamba

Akşener: Ekonomi uçuyor deyip 'askıda ekmek' kampanyası başlatıyorlar

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP'nin "askıda ekmek" kampanyasını eleştirdi, "Asıl dikkat edilmesi gereken gerçek şu hem ekonomi uçuyor deyip hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız biriniz yalan söylüyor demektir" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

AKP iktidarının Anayasa Mahkemesi'ni hedef göstermesine tepki gösteren Akşener, AYM'nin sistematik olarak tartışmaya açıldığını söyledi. Erdoğan'ın "Meclis bir adım atarsa ben de desteklerim" dediğini hatırlatan Akşener, kendileri iktidarda geldiklerinde "ellerin hepsinin oradan çekileceğini" savundu.

Türkiye'nin en büyük sorunun adalet olduğunu söyleyen Akşener, "Çadır yönetim sistemini tartışalım. Devleti yönetenler siyasette, yargıda, ekonomide adil olmalıdır" dedi. Sayıştaş raporlarıyla ortaya çıkan yolsuzlukları da hatırlatan Akşener, "Böyle bir garabet olur mu? Eşe dosta yandaşa milyonları dağıt ama eve ekmek göstermiyorum diyen millete gelince askıda ekmek kampanyası" şeklinde konuştu.

MHP'nin "askıda ekmek" kampanyasını eleştiren Akşener, AKP ile MHP'nin söylemlerinin çeliştiğini belirtti; "Asıl dikkat edilmesi gereken gerçek şu hem ekonomi uçuyor deyip hem de askıda ekmek kampanyası başlatıyorsanız biriniz yalan söylüyor demektir" dedi.

Erdoğan'ın "gaz müjdesini" değerlendiren Akşener, "Doğalgaz bulduk diye caka satıyorsunuz ama bir yandan faturalara zam yapıyorsunuz. Siz ancak gemi üzerinden poz veriyorsunuz. Hayaller doğalgazda zengin olmuş Türkiye gerçekler askıda ekmek kampanyası" diye belirtti.