3 Ekim 2024 Perşembe

Akşener: Bütün mesele iktidarın kimi tercih ettiği

Salgının kontrol altına alınması için 14 günlük karantina çağrısı yapan Meral Akşener, "İktidar işini yapmadıkça olan milletimize oluyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Kaybettiğimiz canlar bizim canımız ama görüyoruz ki iktidar hâlâ pansuman tedbirlerle durumu idare etmeye çalışıyor" diyen Akşener, "Gelin en az 14 günlük bir karantina uygulayın. Aşı umuduna kadar Türkiye biraz rahatlasın bunu yaparken de işletmeleri ayakta tutacak destekler verin" çağrısında bulundu.

Akşener, "İşletmelere nakit desteği verin. Çalışanlara nakit desteği verin. Biz bu konuda ısrar ettikçe, beyefendilerin ilk tepkileri işin ekonomik boyutu oluyor" dedi.

"Bütün mesele iktidarın kimi tercih ettiği. İktidar, 19 yıldır yaptığı gibi, eşini dostunu, müteahhidini mi tercih edecek? Yoksa milletini mi tercih edecek?" diye soran Akşener, "İktidarın bu yanlış tercihinin sonuçlarını, hep birlikte yaşıyoruz. Yarım yamalak alınan önlemler, destek görünümlü krediler yetmiyor. İşletmeler kapanıyor. Vatandaşlarımız işsiz kalıyor. İktidar işini yapmadıkça olan milletimize oluyor. Maalesef bu durum bir zihniyet meselesi" diye kaydetti.

UNICEF'in 2020 raporuna değinen Akşener şöyle konuştu: "Türkiye, 41 ülke arasında, çocuk politikaları konusunda, maalesef en başarısız ülke. Çocuklarımızın üçte biri, yoksulluk sınırının altında yaşarken, yalnızca yüzde 53'ü hayatından memnun. Bu oran Hollanda'da yüzde 90, Meksika'da yüzde 86, Hırvatistan'da yüzde 82. TÜİK'in verilerine göre; 5-17 yaş grubunda, çalışan çocuk sayımız 720 bin. Aralarında 5 yaşındaki çocuklarımız bile var… Resmi rakamlar böyleyse, gerçeğini siz düşünün."

Ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Akşener, hükümetin faiz politikasını eleştirdi. Akşener, "Gelin şu, 'Faiz sebeptir, enflasyon sonuç' saçmalığını terk edin.Yanlış teşhis, yanlış tedavi demektir. Hastalığı yenmek için, önce teşhisi doğru yapmak lazım.Ne var ki, Sayın Erdoğan hatada ısrar ediyor" diye konuştu.