6 Ekim 2024 Pazar

AKP'liler sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu

Halk sağlığını düşünmeyen AKP'nin salgını önleme adı altında ilan ettiği sokağa çıkma yasağı'ndan AKP'lilerin muaf tutulması tepkilere neden oldu. AKP Kırıkkale ve Diyarbakır İl başkanlıkları "AKP Kırıkkale ve Diyarbakır il başkanlıkları mührü ile ildeki parti yöneticileri için pandemide sokağa çıkma muafiyeti tanıyan birer resmi yazı hazırlandığı" ortaya çıktı.

Lebalep kongrelerle salgının kontrol edilemez hale gelmesine neden olan AKP, bütün partilerin siyasal çalışmalarını engellerken, kendi çalışmalarını yürütmek için özel izin belgeleri hazırladı.

Kırıkkale ve Diyarbakır il başkanlıkları tarafından hazırlanan belgelerle AKP'lilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutuldukları öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan belgeye ilişkin facebook üzerinden açıklama yapan AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kırsaçlı, Diyarbakır'daki muafiyet yazısının doğru olduğunu açıkladı. Kırsaçlı, bir süre sonra bu açıklamayı sayfasından sildi.

AKP Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan ise, "Bir il başkanı bu şekilde bir yazı yazabilir mi? Ayrıca o imza da benim değil. Maalesef siyasette bu tür karalamalar oluyor" diye iddia ederek belgenin doğru olmadığını savundu.

GENELGE AKP'YE UYDURULDU
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede siyasi partilerin çalışmaları istisna kapsamına alınmamasına rağmen, AKP'yi tanınan istisna tepkilere neden oldu.