6 Ekim 2024 Pazar

AKP ziyaret etti, jandarma saldırdı: Direniş sürüyor

Aralarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı'nın da bulunduğu AKP'li heyetin ziyaretinin ardından sabahın erken saatlerinde İkizdere köylülerine jandarma saldırdı. İş makinelerini engellemek için kendini ağaca zincirleyen kadınları yerlerde sürükleyen jandarmanın gözaltına aldığı 4 köylü ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldı. Bölgede bekleyiş sürüyor. 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Cengiz Holding'in taş ocağı projesine karşı doğasını savunan İkizdere köylülerine sabahın erken saatinde jandarma saldırdı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da olduğu bir heyet dün köylüleri ziyaret etmişti. Köylülerin dinlemek yerine Cengiz Holding'i savunmaya dert edinen Yacızı, "Adam size yol yapıyor" diyerek vadiyi katledecek olan taş ocağı projesini savundu. 

Köylüler ise projeye ilişkin hukuksuzlukları tek tek sıralayarak, "Tabiatımızı, ormanımızı bozarak niye taş elde etmek istiyorlar. Burada jandarma kadınlara yerlerde sürükledi. Bu proje olursa burası ‘ölü vadi' olacak" dedi.

Köylüler heyete, eğer iş makinaları gelirse önünde durarak direnişi sürdüreceklerini vurguladı. 

DÜN ZİYARET, BUGÜN SALDIRI
Vadisi için direnen köylüler bugün de sabahın erken saatlerinde nöbet tutmaya başladı. Çoğu kadınlardan oluşan köylüler iş makinelerinin çalışma yapacağı yönde bulunan ağaçlara kendini zincirledi. 

Nöbet alanına baskın yapan jandarma direnişle karşılaştı. Kadınları sürükleyerek alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada dört köylü darp edilerek gözaltına alındı. 

Öte yandan alana gelişleri engellemek için jandarma araya barikat kurdu. Köylüler bekleyişlerini sürdürürken kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. 

Köylülerden bir kadın sabah yaşanan saldırıyı şu sözlerle aktardı: "Çok hunharca saldırdılar, hiçbir uyarı vermeden saldırdılar. Biz çok az kişiydik, onlar çok kalabalık gelmişlerdi."

Saldırı sonrası CHP Milletvekili Mahmut Tanal nöbet alanına geldi. Bölgede nöbet sürüyor. 

Öte yandan çok sayıda kişi Twitter'da AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya tepki gösteriyor. 

Gözaltına alınan köylüler ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.