20 Eylül 2024 Cuma

AKP ve MHP: Şenyaşarların öldürülmesi de Çorlu kazası da araştırılmasın

Meclis Genel Kurulu'ndan AKP ve MHP, 24 Haziran seçimleri öncesinde AKP'li vekil ve akrabaları tarafından katledilen Şenyaşar ailesinin katliamını da Çorlu'da gerçekleşen tren kazasının da araştırılmasına ilişkin önergeleri reddetti.
Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran'da AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, esnaflık yapan Şenyaşar ailesine "Size verecek oyumuz yok" demesi üzerine önce sözlü tacizde bulunmuş ardından arbede yaşanmıştı. Arbede sırasında Mehmet Şah Yıldız'ın Adil Şenyaşar'ı silahla vurmuş çıkan silahlı çatışmada Yıldız da hayatını kaybetmişti.
 
İşyerinde başlayıp yaralıların kaldırıldığı hastanede devam eden saldırı sonucunda Şenyaşar ailesinden üç kişi hayatını kaybetmişti.
 
HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen, Şenyaşar ailesinin katledilmesine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin öneri sundu. AKP ve MHP'li vekiller bu öneriyi reddetti.
 
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde resmi rakamlara göre 24 kişinin ölmesine, 318 kişinin de yaralanmasına neden olan tren kazasının araştırılması için de meclise önerge sunuldu.
 
Bu önerge de aynı şekilde AKP ve MHP oyları ile reddedildi.