2 Ekim 2024 Çarşamba

AKP Sözcüsü Çelik MKYK'dan sonra açıklama yaptı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK'nın ardından açıklama yaptı, Keçiören'de sağlık emekçilerine yönelik saldırının takipçisi olduklarını söyledi. Çelik, eğitimle ilgili bir çok tedbirin alındığını iddia etti, EBA'da yaşanan sorunlara değinmedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçilerine yönelik saldırıya ilişkin konuşan Çelik, yaşananların üzücü olduğunu beleritti. Çelik, şunları söyledi: "Keçiören Hastanesi'nde sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Tüm dünyaya örnek olacak bir fedakârlık ve vatanseverlik içinde çalışan sağlık çalışanlarımıza göz bebeği gibi davranmamız gerekir. İnsanların acıları olabilir, üzüntüleri olabilir, ama unutmasınlar ki, sağlık çalışanlarımız o acıları dindirmek için çalışıyorlar. Bu konuda yapılan saldırının adli sürecini takip edeceğiz."

YÜZ YÜZE EĞİTİM
Yüz yüze eğitimin kademeli olarak başladığını hatırlatan Çelik, eğitimle ilgili birçok tedbirin alındığını söyledi, ancak bugün yaşanan soruna ilişkin ber değerlendirme yapmadı. Çelik, "Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız çeşitli denetim mekanizmaları kurdular. Gönül isterdi ki 18 milyon öğrencimiz bu şekilde yapabilsin. 17 milyon öğrencimiz evlerinde devam edecek. 3 bin 800 denetmen okullarda kovidle ilgili tedbirlere uyulup, uyulmadığını denetleyecekler. Ayrıca okulla irtibatlı olan her kişinin HES kayıtları bulunacak. Risk durumunda anında müdahale edilecek. Bu dinamik bir süreç, dört hafta sonra ne olur, kestirmek güç."

BM'YE TEPKİ
BM Çocuklar ve Silahlı Çatışma Özel Temsilcisi'nin Suriye Demokratik Güçleri yetkilisiyle görüşmesini hedef alan Çelik, şunları söyledi: "Bunu şiddetle kınıyoruz. BM yetkililerini bu konuda uyarıyoruz. Bu tutumu BM'nin terörle mücadele konusundaki ilkelerin açık ihlalidir. Biraz evvel Cumhurbaşkanımızın BM'le ilgili olan konuşmasını hep beraber dinledik. BM sisteminin iç çelişkilerine, reform ihtiyacına vurgu yapan güçlü bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanımız. Bu tip terör ilkelerinin ihlal edilmesiyle birlikte BM, artık kendi kurduğu prensiplere sahip çıkamayan teşkilat durumuna düşüyor. Bu dünya için, BM için iyi değildir. Çocuklarla ilgili BM kurumunun başındaki kişi PYD/YPG terör örgütünün ele başısıyla video konferans üzerinden görüşürse o zaman terör örgütlerine BM'nin söyleyeceği bir şey olmaz."

DOĞU AKDENİZ
Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin sıcaklığını koruduğunu belirten Çelik, Türkiye'nin bir müzakere devleti olduğunu, Yunanistan'ın diplomatik mekanizmalara yanaşmadığını iddia etti. Çelik, "Oruç Reis gemisinin bakım ve tamir işleri için kısa bir ara vermesi diplomasi isteyenler için bir fırsattır. Meseleyi devlet aklıyla çözmek için bir irade söz konusuysa Türkiye devlet adamlığı yaklaşma konusunda her zaman hazırlıklıdır ve desteklemektedir. Ama karşımızda ne zaman müzakere söz konusu olduysa Yunanistan birtakım korsan anlaşmalarla sabote etti" dedi.

Çelik, Türkiye'ye yönelik çağrılara da şu yanıtı verdi: "Türkiye tehdit ve şantajdan vazgeçsin deniyor, Türkiye kime şantaj yapmış? Meis adasında provokasyon yapanlar onlar. Bölge ülkelerinin barış ve refahından kendisini sorumlu hisseden bir ülke olarak Türkiye büyük bir olgunlukla bu savaşı yürüttü."