2 Ekim 2024 Çarşamba

AKP Sözcüsü Çelik HDP'yi hedef aldı

AKP Sözcüsü Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklama Kobane soruşturması nedeniyle bir kez daha HDP'yi hedef aldı. Çelik, Türkiye'nin "sonuna kadar" Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Ermenistan Azerbaycan arasında yaşanan çatışmaya ilişkin, Türkiye'nin sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirten Çelik, Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırdığını iddia ederek "uluslararası hukukun açık ihlalidir" dedi.

Çelik, "Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Kimsenin Ermenistan saldırdıktan sonra Azerbaycan'a itidal tavsiye etmesi gibi bir yaklaşımı kabul edilemez. Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir" şeklinde konuştu.

KOBANE SORUŞTURMASI
HDP MYK üyeleri ve eski milletvekillerinin gözaltına alındığı "Koben soruşturması"na ilişkin de konuşan Çelik, 7-8 Ekim'de yapılan eylemleri nedeniyle yine HDP'yi hedef aldı. Kobane'ye destek için yapılan açıklama ve 6-8 Ekim eylemlerini "isyan" olarak tanımlayan Çelik, "Bu isyan çağrısı tabi ki soruşturulacak" dedi, kararı yargının vereceğini iddia etti.

ERMENİ UÇAĞININ DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI
Çelik, Ermeni uçağının düşürüldüğü yönündeki iddiaların da doğru olmadığını belirterek, "Maalesef bu yalana CHP'li bir vekil hariç dünyada kimse inanmadı. Esas herkesin merak ettiği şey şu; Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, bu yalanlarla neyi örtbas etmeye çalışıyor?" dedi. 

Çelik, "Ermenistan tarafı panik içerisinde. Saflarında savaşan paralı askerler olduğu ve PKK unsurlarıyla yakın bağlantıları olduğu ortaya çıkıyor" iddiasında bulunarak, Ermenistan'ın bunu örtbas etmek için Türkiye'nin oraya cihatçı gruplar gönderdiğini söylediğini savundu.