2 Ekim 2024 Çarşamba

Akademisyen, aydın ve siyasetçiler: Garo Paylan yalnız değildir

Sanatçılar, yazarlar, müzisyenler, siyasetçiler gibi tanınmış kişilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi "Garo Paylan yalnız değil", "Yanındayız Garo Paylan" diyerek dayanışma mesajı yayımladı.

Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar sürerken ateşkes ve müzakere çağrısı yapan HDP Milletvekili Garo Paylan gazetelere verilen ilanlarla hedef gösterilmişti. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) yayımladığı bildiri ve bazı gazetelere verdiği ilanla HDP Milletvekili Garo Paylan'ı ihanetle suçladı. Sanatçılar, yazarlar, müzisyenler, siyasetçiler gibi tanınmış kişilerin de bulunduğu yüzlerce kişi bunun üzerine "Garo Paylan yalnız değil", "Yanındayız Garo Paylan" diyerek dayanışma mesajı yayımladı.

Hedef göstermelerin facialara yol açtığını ifade eden metinde "Garo Paylan yalnız değildir. Milletvekili Garo Paylan fikirlerini dile getirdiği için nefret söylemiyle hedef gösterildi, düşmanlaştırıldı. Bu tür hedef göstermelerin yol açtığı facialara ve yıkımlara defalarca tanık olduk. Bu yüzden hep birlikte vurguluyoruz: Garo Paylan yalnız değildir" denildi.