3 Ekim 2024 Perşembe

Aile hekimi saldırıya uğradı: Sağlıkta şiddete çözüm üretilsin

Erzincan Tercan 3 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimi, hastanın ek olarak istediği ilaçları  yazmadığı için saldırıya uğradı. Aile Hekimleri Derneği, sağlıkta şiddetin çözülmesi için yetkililere çağrısı yaptı. 

Hekimler ve sağlık çalışanlarının tüm uyarı ve dile getirdikleri taleplere rağmen "sağlıkta şiddet" sorununun çözümü için etkili ve önleyici tedbirler alınmıyor. Bu durum sağlık emekçilerine yönelik saldırıları da tetikliyor. 

Erzincan, Tercan 3 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimi saldırıya uğradı. İlaç yazdırmak için gelen anne ve oğlu Yakup A.'ya aile hekimi Çağrı Eren gerekli ilaçları yazıp reçete verdi. Ancak Yakup A., kendi reçetesini aldıktan sonra yeni ilaçlar istedi. Hekim Eren bu ilaçların hastanın kalbine ağır yük getirebileceğini söyleyerek yazmayınca, Yakup A., tarafından hem sözlü hem fiziki olarak saldırıya uğradı.

Hekim, sağlık merkezinde bulunanların müdahalesiyle kendini kurtarabildi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile Hekimleri Derneği, "Üstelik bu olay ne ilk ne de sondur... Sağlıkta şiddet ülkemizde her geçen gün büyüyen önemli toplumsal sorunlardan biri olarak varlığını sürdürmektedir. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak sağlıkta şiddet olaylarının önlenebilmesi için yapılması gerekenleri ve taleplerimizi defalarca dile getirmemize rağmen bu sorunun çözümü için hala etkili bir politika üretilmemekte ya da üretilememektedir. Sonuç olarak sağlık çalışanlarımız hemen her gün şiddet olaylarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bunlara rağmen, Hükümetin ve Sağlık Bakanlığı'nın gerekli önlemleri almamak, gerekli yasal düzenlemeleri yapmamakla neyi amaçladığını anlamakta ise zorlanıyoruz" dedi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Bizler sağlıkta şiddet sorununun çözümünü öncelikli gündem maddelerimiz arasında tutuyoruz. Sağlıkta şiddetin önlenmesi adına etkili bir çözüm üretilmesi, gerekli düzenlemelerin yürürlüğe konması ve sağlıkta şiddet sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması için mücadele etmeye, anayasal haklarımızı sonuna kadar kullanmaya kararlıyız."