3 Ekim 2024 Perşembe

Ağır hasta tutsak gazeteci Devrim Ayık tahliye edilmedi

Ağır hasta tutsak gazeteci Devrim Ayık'ın duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilirken, savcılık "örgüt üyeliği" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Ağır hasta tutsak gazeteci Devrim Ayık'ın yargılandığı davanın duruşması İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Devrim Ayık tutsak olduğu Eskişehir H Tipi Kapalı Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, avukatı Kasım Sağlam da duruşmada hazır bulundu.

Ayık'ın avukatı müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Ayrıca mütalaasını açıklayan savcı Ayık'ın "örgüt üyeliği", "yardım ve yataklık" suçlarından cezalandırılmalarını isterken, aynı suçlamalarda Antalya'da açılan ve bu davayla birleştirilen dosyadan da ceza verilmemesini istedi. Savcı ayrıca Ayık'ın İzmir Karabağlar'da bir fidanlığın yakılmasına ilişkin açılan ve yine bu dosya ile birleştirilen dosyadan da beraatını talep etti.

Ayık'ın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet bir sonraki duruşmanın karar duruşması olacağını belirterek, Ayık'ın savunma yapması için duruşmayı 8 Nisan tarihine erteledi.