21 Eylül 2024 Cumartesi

Adil ile dayanışma paneli: Dayanışmayı büyütelim

Adil Demirci ile dayanışma paneline katılan Alman belgesel yapımcısı Peter Steudtner, kendisinin de bir süre Türkiye'de cezaevinde kaldığını hatırlattı, Demirci ile dayanışma çağrısı yaptı.
Silivri Cezaevi'nde tutulan muhabirimiz Adil Demirci, 20 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkacak.
 
Demirci'nin özgürlüğüne kavuşması için Köln'de her Çarşamba günü eylem yapan Adil İçin Dayanışma Komitesi, etkinlikliklerini artırdı. Bu kapsamda Frankfurk Halkevi'nde panel düzenlendi.
 
Panele konuşması olarak belgesel film yapımcısı ve insan hakları savunucusu Peter Steudtner de katıldı. 5 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanan Steudtner, 25 Ekim 2017 tarihinde serbest bırakılmıştı.
 
Türkiye'deki cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çeken Steudtner, Almanya ile Türkiye arasında yapılan silah anlaşmaları sonucu kendisinin serbest bırakılmasından son derece rahatsız olduğunu belirtti.
 
Steudtner, "Eğer olanağım olsaydı Türkiye'ye karşı silah karşılığında serbest bırakılmamı ret ederdim ve böyle bir anlaşma sonucu serbest bırakılma yerine hapiste kalmayı tercih ederdim" dedi. 
 
Peter Steudtner, “Almanya’nın 2015 yılından bu yana halkın tepkisinden dolayı satamadığı panzerleri ve silahları Türkiye’ye benim özgürlüğümü bahane ederek satması Almanya silah sanayisinin de bu tür rehine olaylarından yararlanmasının göstergesidir” diye konuştu.
 
Bir inançlı pasifist olarak silahlara  ve silahlanmaya karşı olduğunu belirten Peter Steudtner, silahların satılmasının önlenmesinin tek yolunun silah üretiminin durdurulmasından geçtiğini belirtti.
 
Steudtner, Adil Demirci ile dayanışma içinde olacağını belirtti ve herkese de dayanışmayı büyütme çağrısı yaptı.
 
Panelde konuşan Adil Demirci'nin kardeşi Tamer Demirci de, Türk devletinin ağabeyini Almanya ile pazarlık yapmak için rehine olarak tuttuğunu belirtti. 
 
Demirci'nin tutuklu olması için hiçbir hukuki dayanağın bulunmadığının altını çizen Tamer Demirci, tutsak gazeteciler ile dayanışmanın büyütülmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Almanya'dan gönderilen mektupların çok az bir kısmının Demirci'ye verildiğini söyleyen Tamer Demirci, mektup yasağının tecridi derinleştirdiğini kaydetti. 
 
Etkinliğin sonunda imza kampanyası ve mektup gönderme kampanyasına katılım çağrısı yapıldı.
 
Adil Demirci'nin mektup adresi:
Adil Demirci Silivri Kapalı Ceza Infaz Kurumu No. 9 İstanbul / Silivri Turkey 
 
 
Mahkeme masraflarını karşılamak için kurulan dayanışma hesabı:
Bank für Sozialwirtschaft IBAN: DE80 3702 0500 0001 3851 13 Verwendungszweck