2 Ekim 2024 Çarşamba

Adana'da zamlara karşı 'siyah kurdele' eylemi

Son bir haftada akaryakıta yapılan zamlar sonrası Adana'da taksi şoförleri "siyah kurdele" eylemi başladı. 

Akaryakıta yapılan fahiş zamlara karşı Adana Taksiciler Derneği'nin çağrısıyla taksi şoförleri "siyah kurdele" eylemi başlattı. 

Son bir haftada 6. kez akaryakıta zam yapıldığını belirten taksi şoförleri, Brent petrolün fiyatı Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselişini sürdürürken, bu gelişmehin Türkiye'de akaryakıta zam olarak yansıdığını söyledi. 

Benzin ve motorinin fiyatı her gün artmaya devam ettiğini, zam sonrası benzinin fiyatının 20 lirayı aştığını motorinin ise 23 liraya dayandığını kaydeden Adana Taksiciler Derneği, "Adana'na taksiciler,esnafı olarak  akaryakıt zammını taksilerimizin antenlerine astığımız siyah kurdelelerle protesto etmeyi sürdüreceğiz. Taksici esnafı olarak, zamlardan ötürü artık iş yapamaz hale geldiğimizi belirtiyoruz, yetkililerden bu soruna bir çok kez çözüm talep ettik ama maalesef çözüm üretilmiyor. Taksicilik yaparak geçimini sağlayan esnafın durumu şu an hiç iyi değil. Bu gidiş bizi durma noktasına getirecek. Biz taksiciler yakıtla baş başa kaldık, bu durum bizi kurtarmıyor. Hayatta kalma mücadelesi vermek deyiz. Zamlara karşı başlatmış olduğumuz siyah kurdele tepkisini sürdüreceğiz" dedi. 

Öte yandan HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz Meclis Genel Kurulu'nda taksicilerin sorunlarını gündeme getirdi.