22 Eylül 2024 Pazar

Adana'da HDP'li gençler: Diz çökmeyeceğiz

HDP Adana Gençlik Meclisi, Adana'da üyelerine yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "diz çökmeyeceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Gençlik Meclisi, son dönemde Adana'da üyelerine yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamalara ilişkin partinin Seyhan İlçe binasında basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan Bayram Ektiren, kentte son olarak 23 Kasım'da yapılan polis operasyonunda il yöneticisi Mehmet Kıran'ın da aralarında olduğu çok sayıda gencin asılsız iddialar gözaltına alındığını belirtti. Ektiren, muhalif kesimlerin tümü bu furyadan etkilenirken, mevcut devlet yönetiminin gençliğe yönelik özel tutumunun tüm kamuoyu tarafından zaten fark edildiğini ifade etti.
 
Ektiren, "Gayrı meşru yöntemler ile kaçırılan ve yargı sopası ile tehdit edilip muhbirleştirilmeye çalışılan gençler, birçok ilde bu uygulamalara karşı direndiler. Bundan sonra da direneceklerdir. Çaresiz kalan iktidar güçleri bu nedenle de gözaltı ve tutuklamaları yoğunlaştırmaktadır" diye konuştu. 
 
'GÖZALTILAR HUKUKSUZ VE KEYFİ'
 
İktidarın saldırıları karşısında gençlerin sinmeyeceğini vurgulayan Ektiren, gücünü uzun yıllara dayanan örgütlü öğrenci hareketlerinden, demokratik kazanımlardan ve haklı mücadelelerden alan gençler olarak bu saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını kaydetti.
 
İktidarın kendi aile bireyleri ile kurduğu gençlik vakıflarıyla gençliğe "kindar" nesil olmayı öğrettiğine dikkat çeken Ektiren, "Mehmet Kıran ve onun gibi milyonlarca genç ise özgür ve demokratik bir gelecek ve ülke için mücadele etmeye devam edecektir. HDP Gençlik Meclisi çalışmalarını sürdüren birçok arkadaşımız farklı zaman ve mekanlarda hukuksuz ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmışlardır" ifadelerini kullandı.
 
'MÜCADELELERİ BASTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'
 
Gerçekleşen hukuksuz gözaltılara karşı cevaplarının çok açık olduğunu söyleyen Ektiren, şunları ekledi: "Gençlik mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz. Üniversitelerde, sokaklarda, fabrikalarda baskılara karşı yükselen isyanı bastıramazsınız. Gençlerin, kadınların, emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin mücadelesi bastırılmaya çalışılıyor. Hak ve özgürlüklere dönük gerçekleştirilen bu saldırıların sebebi, iktidarın içine girmiş olduğu krizdir."
 
'TARİHTE DİZ ÇÖKMEYENLER KAZANMIŞTIR'
 
HDP Gençlik Meclisi olarak bulundukları her alanda gençlik mücadelesini yükselteceklerinin altını çizen Ektiren, "Yeni mücadele dönemine daha iyi hazırlanmak, tek adam diktatörlüğüne karşı gençlik kitlelerini harekete geçirmek için örgütleyeceğimiz yerel seçim öncesi yapılan bu saldırılara karşı cevabımızı örgütlenerek, daha güçlü bir mücadele pratiği ve sözü ile vereceğiz. Devraldığımız mücadele bayrağını düşürmeden taşıyacağız. Mehmet Tunç: 'vahşet bodrumlarında diz çökmeyeceğiz' demişti. Tarihte diz çökmeyenler kazanmış, son sözü hep direnenler söylemiştir. Gençlik, saray iktidarının baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacaktır" dedi.