30 Eylül 2024 Pazartesi

Adana'da gözaltı tepkisi: Halkın iradesini teslim alamayacaksınız

Adana'da 35 kişinin gözaltına alınmasını protesto edildiği eylemde konuşan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, "Halkın iradesini teslim alamayacaklar" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü,  il eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın aralarında olduğu 35 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Polisler tarafından açıklamanın yapılacağı parti binası ablukaya alınarak giriş çıkışlara izin verilmedi. Partililer, binanın pencerelerini çıkarak, ellerindeki eşyalarla ses çıkarıp, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "HDP halktır, halk burada" sloganları atarak gözaltı ve engellemeleri protesto etti.

Açıklamaya Adana Emek ve Demokrasi Güçleri ile HDP Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Tülay Hatimoğulları, Kemal Peköz ve Hüseyin Kaçmaz ile partinin Mersin, Osmaniye ve Hatay il örgütü de destek verdi.

Parti binası önünde açıklama yapan HDP Adana İl Yöneticisi Aydın Varol, ev baskınlarında kapıların koçbaşlarıyla kırılmasını, eşyaların dağıtılarak kötü muamele ve çıplak aramaya dayatmalarını protesto etti. Varol, "Arkadaşlarımızın tamamı siyasi ve kültür-sanat çalışmaları yürüten kişilerdir" diyerek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise gözaltların HDP'nin 3 Temmuz'da gerçekleştireceği kongre öncesi yapılmasının tesadüf olmadığını ifade etti. 

HDP'nin sadece tabela, binadan ibaret bir parti olmadığını halka dayandığını vurgulayan Hatimoğulları, "O yüzden gücünüz bugüne kadar HDP'ye yetmedi. 3 Temmuz kongremizde dost da düşman da görecek ki, HDP halktır. Halkın iradesini teslim alamayacaklar. Gözaltılar derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

Son olarak konuşan HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, "Üç gün daha iktidarda kalmak için bu baskıları yapıyorsunuz. Ama bu dayanışma görüntüsü bunların hiçbir fayda etmeyeceğini göstermektedir. Partimize yönelik baskıların dozunun bir üst kademeyi çıkması söz konusudur. Fakat her mahalle, her sokak, her ev bir HDP merkezidir. Bugüne kadar yaptıkları parti kapatma ve kumpas davaları sökmedi, sökmeyecek" dedi.