2 Ekim 2024 Çarşamba

Adana Suruç davasının 2. duruşması görülmeden ertelendi

Adana'da Suruç katliamının 6. yılında 33'leri anmak isteyen ve işkenceyle gözaltına alınan 17 gencin yargılandığı davanın 2. duruşması, hakimin Covid-19 olması nedeniyle ertelendi. Avukatlara ise duruşma tarihi verilmedi. 

33 düş yolcusunun hayatını kaybettiği Suruç katliamının 6. yılında Adana'da yapılan anmaya polis saldırmış, 17 genç işkenceyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan gençler hakkında "polise mukavemet" iddiasıyla açılan davanın 2. duruşması görülmeden ertelendi. 

17 Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Covid-19 olmasından kaynaklı duruşma belirsiz bir tarihe ertelendi. Avukatlara ise duruşma tarihi verilmedi. 

NE OLMUŞTU?
Suruç katliamının 6. yılında gençlik örgütlerinin 33'ler için yaptığı basın açıklamasına polis saldırmış, 17 genç işkenceyle gözaltına alınmıştı. İşkence gören gençler hakkında "polise mukavemet" iddiasıyla açılan 17. Asliye Ceza  Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. 

18Ocak 2022'de ilk duruşması görülen davada hakimin tavrı ve gençlerin beyanını kayda aldırmaması dikkat çekmişti. Duruma itiraz eden avukatlar ise mahkeme başkanının talimatıyla polis tarafından zorla salondan çıkarılmıştı. 

Bunun üzerine avukatlar reddi hakim talebinde bulunmuş, bu talep de reddedilmişti. Bir süre sonra mahkemeye yeni hakim atanmıştı. 

Duruşma sonrası açıklama yapan gençler, "Suruç'ta katledilen arkadaşlarımızı anmak suç değildir. Tüm hukuksuzluklara rağmen buradayız" dedi.