3 Ekim 2024 Perşembe

'Adaletsiz düzenine karşı tek çare örgütlenmek' 

Sosyalistler İzmir'de ekonomik krize karşı "Krize, açlığa, yoksulluğa artık yeter tek yol devrim" şiarıyla Atılım gazetesi ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. İzmir halkına ESP saflarında örgütlenme çağrısı yapıldı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri İzmir Halkapınar'da  ekonomik krize ilişkin  "Krize, açlığa, yoksulluğa artık yeter tek yol devrim" şiarıyla Atılım gazetesi ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Halka yönelik konuşma yapan SGDF Üyesi Gamze Toprak, ülkenin yüzde sekseninin yoksulluk sınırında yaşadığına işaret etti. Toprak, iktidarın ve yandaşlarının saraylarında refah içinde yaşadığını ancak emekçilerin çocuklarına kıyafet alamadığına dikkat çekti. Toprak, sosyalistler olarak mücadelenin sokakta ezilenlerin birleşik mücadelesinde var olacağını vurguladı. Toprak, İzmir halkını Ezilenlerin Sosyalist Partisi saflarında örgütlenmeye çağırdı.

'TEK ÇARE BİRLEŞMEK VE ÖRGÜTLENMEK' 
Vedat Çınar Altan ise ekonomik krizin sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu vurguladı. Emekçilerin sabahın karanlığından akşamın karanlığına kadar çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Altan, adaletsiz düzene karşı tek bir çarelerinin birleşmek ve örgütlenmek olduğunu kaydetti.