3 Ekim 2024 Perşembe

'Adaleti hukuk ile değil kendi gücümüzle sağlayacağız'

HDP ile HDK Ankara örgütleri, gözaltı saldırısına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, "AKP'ye biat etmediğimiz için polis şiddetine uğruyoruz" denilirken ESP adına konuşan Polat, "Adaleti hukuk ile değil kendi gücümüzle sağlayacağız" dedi.

HDP Ankara İl Örgütü ve HDK Ankara İl Meclisi, İstanbul'da dün yaşanan gözaltılara ilişkin parti binasında ortak açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamaya ESP, SYKP, Karala, Birleşik Devrimci Parti, Partizan, DAD, YDG, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile Sol Parti katılarak destek verdi.

Açıklamayı okuyan Ankara HDK Eş Sözcüsü Emek Başarer, demokratik mücadeleye ve onun kurumlarına yönelik yeni bir saldırı dalgası yaşandığına dikkat çekerek, gözaltı saldırısının hukuksal bir zemini olmadığı tespitinde bulundu. Başarer, "Demokratik bir kurum kapıları kırılarak talan edilmiştir. Bu bir saldırıdır çünkü AKP'ye biat etmediğimiz için polis şiddetine uğruyoruz" diye konuştu.

'YALAN SİYASETİ KABUL ETMEYENLER GÖZALTINDA'
İktidarin mafya ilişkilerine de değinen Başarer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlar karanlık ilişkileri olan mafya liderlerine methiyeler dizen, alkış tutanların yalan siyasetini kabul etmedikleri gece yarısı evleri basılarak gözaltına alındı."

Polisin anayasayı hiçe sayarak "yaptım oldu" diyerek mücadeleye ket vurmak istediğine dikkat çeken Başarer, yaşanan saldırının mücadeleyi daha kararlı kıldığını söyledi.

'ADALETİ KENDİ GÜCÜMÜZLE SAĞLAYACAĞIZ'
Açıklamanın ardından ESP adına konuşan Sedat Polat, yaşanan gözaltı saldırısını, iktidarın Kürt halkı ve işçi sınıfından korkusunun göstergesi olarak değerlendirdi. Polat, "Adaleti hukuk ile değil kendi gücümüzle sağlayacağız" dedi.

Yeni Demokrat Gençlik'ten (YDG) Deniz Akbıyık ise gençlik mücadelesini bütün baskılara rağmen sürdüreceklerinin sözünü verdi ve "Baskılar gençlik mücadelesini yıldıramayacak" diye konuştu.

Karala Dergisi'nden Şamil Parlak da gözaltı saldırısına tepki göstererek, "Kobane direnişi, faşizme karşı direniş dünyanın her yerinde meşrudur" diye belirtti.