2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbetleri sürüyor

Van ve İzmir'de devam eden Adalet Nöbetleri'nde tutsakların tüm zorluklara rağmen direndiği kaydedildi. Adalet Nöbetleri'nde mücadele ve dayanışma çağrısı yapıldı. 

Tutsak yakınlarının hasta ve infazı tamamlanmasına rağmen tahliye edilmeyen tutsaklar için Van ve İzmir'de başlattığı Adalet Nöbetleri sürüyor. 

VAN
Van'daki Adalet Nöbeti'nin 96. gününü, Van F Tipi Hapishanesi'nde tutsak Botan Timur'un annesi Aslıhan Timur ve Van Yüksek GüvenlikliHapishanesi'ndi tutsak Hakan Bilekçi'nin babası Cevzet Bilekçi sürdürdü. Tutuklu yakınları, Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (ARSİSA) üyeleri tarafından ziyaret edildi.

ARSİSA Yöneticisi Seyit Kılıç, "Sistem en çok kadının sesinin çıkmasını istemiyor. Çünkü kadının direnişi, halklara umut veriyor ve öncülük ediyor. Cezaevlerindeki bu işkence ve tecridin bitirilmesi için yapılan nöbeti destekliyoruz. Annelerimiz çocuklarını istiyor ve geri atım atmıyor. Annelerimiz burada direniyorlar. Cezaevlerindekiler, sadece kendileri için değil bu halk için direniyor. Bundan dolayı cezaevlerindeki direniş tarihidir ve çok önemlidir" diye belirtti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin derhal sonlandırılması çağrısı yapan Kılıç, "Tecridi kabul etmiyor ve bunu kırmak için direnen annelerimizin yanındayız. Öcalan üzerindeki tecrit kalkarsa halk da mutlu olur. Dün Newroz'larda gördük ki artık halkımız alanlara sığmıyor. Halk, bu direnci annelerden alıyor. Artık sistem bu şekilde halkın önünde duramaz" ifadelerini kullandı.

İZMİR
İzmir Barosu'nda süren Adalet Nöbeti 28. gününde. Nöbet yerinde "Hasta tutsaklara özgürlük" ve "Tecrit insanlık suçudur" dövizleri açan tutsak yakınlarını İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi ile Halkların  Demokratik Partisi (HDP) Konak İlçe Örgütü ziyaret etti.

İHD İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, Emine Şenyaşar ve tutuklu yakınlarının eylemlerinin anlamlı, tek talebin ise adalet olduğunu aktardı. İzmir Barosu'ndaki annelerin taleplerinin yeni olmadığını ifade eden İncin, "Talepleri çok makuldür. Haksız yere çocuklarının infazı yakılıyorsa adalet talepleri de buna karşı makul ve meşrudur. Ama ne yazık ki birileri bu talepleri duymak istemiyor. Bu nedenle adalet talebi büyüyor. Zulüm durana kadar mücadele sürecek" diye belirtti.

İncin, yetkililere seslenerek, "Buradaki çığlığın duyulmasını istiyoruz. Annelere daha fazla acı çektirmekten vazgeçin. Anneler yıllardır bu topraklarda evlatlarının yaşadıkları zulme  tanıklık ettiler. Sesleri duyulana kadar mücadeleye destek vereceğiz" dedi.

Ziyarete gelen HDP Konak İlçe Yöneticisi Ayten Gülmez de tutuklu yakınlarının taleplerini desteklediklerini belirterek, "Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutsaklar serbest bırakılsın. Tutsaklar üzerindeki baskılar son bulsun, tecrit kaldırılsın" diye konuştu.