3 Ekim 2024 Perşembe

Adalet Nöbetleri: İstediğim tek şey adalet

Tutsak yakınları Diyarbakır'da 56., Van'da ise 32. Adalet Nöbeti'nde bir kez daha "Hapishanelerden cenaze çıkmasın" dedi. Tutsak yakınları dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Hapishanelerdeki hasta ve infaz süreleri bitmesine rağmen tahliye edilmeyen tutsakların yakınlarının Diyarbakır ve Van'da başlattığı Adalet Nöbetleri sürüyor.  

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu'ndaki Adalet Nöbeti, 56'ncı gününde hasta tutsakların durumunun her geçen gün ağırlaştığını söyleyen tutsak yakını Hasine Güler, "Bütün hasta tutuklular için, adalet için insanlık için bu eylemdeyiz. Hem çocuğum hem de eşim hasta tutuklu. Eşim 3 defa korona oldu ve tek başına yaşamını devam ettiremiyor. Çok hastalar ve durumları ağır. Kanunlar bu şekilde ağır hasta tutukluları nasıl içeride tutuyor?" diye sordu.

Tutsak yakını Nuray Abay da tüm hasta tutsakların dertlerinin ortak olduğunu belirtti. Abay, "Hepimizin derdi ortaktır. Benim de kızımın oğlu iki yıldır cezaevinde. Adalet yok ise hak da yok. Bu annelerin hepsi buraya adalet için gelmişler. Bütün hasta tutuklular için buradayız. Umarım adaleti getireceğiz ve o günleri göreceğiz. Hasta tutuklularımızı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Tutsak yakını İnci Güler, 56 gündür adalet nöbeti tuttuklarını kaydetti. Güler, "Ama bugün baktığımızda 56 gün geçmesine rağmen yetkililer sessizliğini korumaya devam etti. Ankara'ya da gittik, saldırıya uğradık. Çocuklarımıza adaletli kanunları uygulamadıkları sürece burada oturmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız kötü bir şey, pişmanlık gerektirecek bir suç işlemedi. Cenazelerini değil, hasta tutuklularımızın kendisini görmek istiyoruz. İstediğimiz tek şey adalet" diye konuştu.

VAN
Van'da başlattığı Adalet Nöbeti, 32'inci gününde devam ediyor. Van Barosu'ndaki nöbete, bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gürpınar ilçe örgütü yöneticileri ziyaret etti.

Gürpınar HDP İlçe Eşbaşkanı Fesih Sönmez, ailelerin başlattığı eylemi sahiplendiklerini belirterek, eylemin de vicdani olduğunu kaydetti. Tutsakların hapishanelerdeverdikleri mücadelenin kendilerinin mücadelesi olduğunu vurgulayan Sönmez, "Sistemin cezaevinde tutuklulara dönük başlattıkları baskıyı kabul etmiyoruz. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecridin toplumun tümüne uygulandığını görüyoruz. Bu tecride karşı ortak mücadele edilmesi gerekiyor" dedi.

Aileler ise, kendilerini yalnız bırakmadıklarından dolayı Gürpınar ilçe yöneticilerine teşekkür ederek, mücadelelerinden sonuç alıncaya kadar vazgeçmeyeceklerini ifade etti.