3 Ekim 2024 Perşembe

Adalet Nöbetleri: Daha ne kadar içeride tutacaksınız

Diyarbakır'da 78, Van'da ise 53. gününe giren Adalet Nöbetleri'nde tutsak yakınları, hapishanelerden bir cenaze daha çıkmasını istemediklerini dile getirdi. 

Hasta ve infazları yakılan tutukluların özgürlüğü için Diyarbakır ve Van'da Adalet Nöbeti'nde olan tutsaklar bugün de taleplerini yineledi. 

DİYARBAKIR
Diyarbakır Barosu'ndaki nöbet 78. gününe girdi. Aileler, hapishanelerde yaşanan ölümler ve tecride karşı Diyarbakır D Tipi Hapishane önünde yaptıkları açıklamanın ardından Diyarbakır Barosu Hizmet Binası'na geçti.

Ağır hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, hapishane önünde yapmak istedikleri açıklamanın polisler tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Her türlü eylem ve etkinliğe izin verildiğini ancak kendilerinin engellendiğini söyleyen Boltan, "Cezaevinden daha dün bir cenaze daha çıktı. Evlatlarımız hasta. Civan'ım hastaneye götürüldüğü için aylardır tek başına kalmakta. Artık yeter. Cenazeler çıkmasın. Bir çözüm bulunsun" diye seslendi.

Tutsak yakını Hasine Güler ise, "Eşim yaşlı ve hasta. Nereye kadar tutuklu olarak içeride tutacaksınız? Hasta tutukluların tahliyesini istiyoruz ve artık cezaevinden cenazeler çıkmasın" diye kaydetti. 

VAN
Van Barosu'nda ise Adalet Nöbeti 53. gününde. Tutsak yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Gençlik Meclisi ve Bilim, Antropoloji, Sanat ve Kültür Derneği (BASK-DER) üyeleri ziyaret etti.

HDP Gençlik Meclisi üyesi Arjin Tuncer, ailelerin Adalet Nöbeti'yle büyük bir direniş sergilediklerini ve nöbetin kendileri için umut verici olduğunu söyledi. 
Hapishanelerdeki hak ihlallerinin gün gittikçe arttığını söyleyen Tuncer, "Biz gençler olarak her zaman bu direnişin arkasındayız, ailelerin direnişini selamlıyoruz. Tüm tutsak ailelerini bu direnişe davet ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu direniş en kısa sürede sonuç alacaktık" diye konuştu.