2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet nöbetindeki aileler: Hasta tutsaklar için eylemdeyiz

İzmir, Van ve Diyarbakır'da hasta tutsakların serbest bırakılması, infaz yakmaların durdurulması talebiyle adalet nöbetine başlayan tutsak yakınlarının eylemleri devam ediyor. Van'da nöbetin 89'uncu gününde aileleri, İmamlar Derneği ve HDP İnançlar Komisyonu üyeleri ziyaret ederken, İzmir'de adalet nöbetine de TUHAY-Der üyeleri destek verdi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin Van, İzmir ve Diyarbakır'da başlattıkları adalet nöbetleri devam ediyor.

Van Barosu'nda 89 gündür eylemlerini sürdüren aileleri bugün İmamlar Derneği ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnançlar Komisyonu üyeleri ziyaret etti. İnançlar Komisyonu üyesi İbrahim Sungur, ailelere her zaman destek vermeye devam edecekleri söyledi.

'MÜCADELE OLMAZ ZULÜM POLİTİKALARI SON BULMAZ'
Kürt halkının mazlum bir halk olduğunu ifade eden Sungur, hapishanelerdeki zulüm politikalarına işaret etti, "Ben de defalarca konuşmalarımdan ötürü bu yaşta cezaevine girip çıktım. Ancak direniş ve mücadele olmazsa zulüm politikaları virüs gibi girdiği yerden, bulaştığı yerden kolay kolay çıkmıyor" dedi.

'ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİT KALDIRILSIN'
Yaşanan ekonomik ve siyasi krize değinen Sungur, "Adalet arayışında olan ailelerimizin mücadelesinin Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kaldırmasına, cezaevindeki ihlallerin son bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizler, her zaman ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TUHAY-DER'DEN ADALET NÖBETİ'NE ZİYARET: TUTSAKLARIN SESİ OLALIM
İzmir Barosu'nda ailelerinin adalet nöbeti de 21'inci gününde. Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) üyeleri Adalet Nöbeti'ndeki ailelere destek ziyaretinde bulundu.

'DÖRT DUVAR ZULMÜ'
Tutuklu yakını Hanife Gümüş, oğlu Mehmet Nezir Gümüş'ün 24 yıldır Bandırma Kapalı Hapishanesi'nde tutsak bulunduğunu belirterek, hasta olan tüm tutsaklar için nöbette olduklarını söyledi.

Pandemiden dolayı 2 yıldır oğlunun görüşüne gidemediği ifade eden Gümüş, "Oğlum ile salı günü telefon görüşmesi yaptım. Beni üzmemek için 'iyiyim' diyor ama biliyoruz ki iyi değiller. Yemekler az ve kalitesiz, fahiş fiyatlarla satılıyor. Doğru düzgün beslenemiyorlar. Evlatlarımız dört duvar arasında büyük bir zulüm yaşıyor. Cezaevlerinden tabut çıksın istemiyoruz, anneler olarak barış istiyoruz" dedi.

SAHİPLENME ÇAĞRISI
TUHAY-DER Eşbaşkanı Nilay Güleser de, vicdanı olan herkesin hasta tutsakların sesi olması gerektiğini vurguladı, Adalet Nöbeti'ne destek çağrısında bulundu.