22 Eylül 2024 Pazar

Adalet Nöbeti'nde Tahir Elçi dosyasının akıbeti soruldu

Adalet Nöbeti'nin 81. haftasında 3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin dosyasının akıbeti soruldu.
Tutuklu meslektaşları ile dayanışmak amacıyla hukuk örgütleri tarafından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde başlatılan Adalet Nöbeti, 81. haftasında devam etti.
 
Adliyenin Atrium alanında bulunduğu Themis Heykeli önünde nöbet tutan avukatlar, daha sonra C Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. "Herkes için adalet" pankartının açıldığı eylemde, tutuklu avukatların fotoğrafları taşındı.
 
Bu haftaki nöbette, 3 yıl önce öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetiyle ilgili soruşturmaya dikkat çekildi. Burada açıklama yapan Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi Veysi Eski, "Abimiz, üstadımız 3 yıl önce bugün katledildi. Tahir Elçi savaşa karşı çıktığı için, insanlık mirasına sahip çıktığı için, tam da o insanlık mirası kadim Sur içinde, 4 Ayaklı Minare'nin dibinde katledilmiştir" dedi. Elçi'nin öldürülmesiyle avukatlık pratiğinin yok edilmek istendiğinin altını çizen Eski, "Bizler Tahir Elçi'nin mesleki mirasçıları olarak o avukatlık pratiğini yapmaya devam edeceğiz. Ve buradan Tahir ağabeye diyoruz ki katillerini bulmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.