2 Ekim 2024 Çarşamba

Adalet Nöbeti 371. gününde: Suç işliyorlar

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 371. gününde. Dava üzerinde gizlilik kararını sürdüren başsavcının katliamı yapanlarla birlikte yargılanacağı belirtilen nöbette, adalet sağlanana dek mücadelenin süreceği kaydedildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu katledilen, bir oğlu haksız ve hukuksuz yere tutsak edilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 371. gününde.

Emine Şenyaşar, sağlık sorunları nedeniyle  bugünkü nöbete katılamazken Ferit Şenyaşar ise Urfa Adliyesi önünde "İki evladımı ve eşimi hastanede katlettiler, tek tutuklu yok, üstünlerin talimatıyla bir oğlum 4 yıldır tek kişilik hücrede tutuklu. Oğlum için acil tahliye istiyorum" pankartı önünde nöbete başladı.

Ailenin hikayesini anlatan ve yakında çıkması beklenen bir kitabın taslağını okuyan Ferit Şenyaşar'ı adliyeden çıkanlar ziyaret etti. Ferit Şenyaşar, "Geçtiğimiz hafta bir yılını bulan nöbete insan hakları savunucuları ve hukuk örgütlerinden büyük destekler geldi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan da bizi ziyaret etti. Dava hakkında TBB Başkanı bize hukuki destek sözü verdi. Görüşmemizden sonra davanın hukuki boyutunu öğrenmek için başsavcı ile görüşmeye gitti. Başsavcı yine bir mazeret bulup adliyeden kaçmıştı, gelmemişti. TBB Başkanı Urfa Barosu'nda 7 saat başsavcıyı bekledi. Başsavcı bunu bildiği için o gün adliyeye gelmedi. Haklıyız, davamız artık toplumsal bir davaya dönüşmüş. Milyonlarca insan takip ediyor. AKP'nin hiçbir milletvekili bu olay çözülmeden Urfa halkı içine çıkamıyor" dedi.

Suruç Devlet Hastanesi'nde bir katliamın yaşandığını belirten Ferit, "Bu adaletsizliğin, bu hukuksuzluğun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu katliamı yapanlar bir gün yargılanacak. Dava üzerinde gizlilik kararını sürdüren şimdiki başsavcı da bu katliamı yapanlarla birlikte yargılanacak. Onlar da suç işliyor. Onlar da bu katliama ortak oluyorlar" diye konuştu.