19 Eylül 2024 Perşembe

Adalet Nöbeti 32. haftasında: Selçuk Kozağaçlı serbest bırakılsın

Adalet Nöbeti'nin 32.'sinde konuşan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, Genel Başkanları Selçuk Kozağaçlı'nın gözaltına alınmasının hukuksuzluğuna dikkat çekti ve derhal serbest bırakılmasını istedi.

Tutuklu Cumhuriyet gazetesi avukatlarına destek olmak için başlatılan Adalet Nöbeti'nin 32.'si tutuldu. Antalya ve Bursa baro başkanlarının da katılımıyla Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi Themis heykeli önünde biraya gelen avukatlar bir süre nöbet tuttu, ardından açıklama için C kapısına geçti.

Açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın daha önce tutuklanan ÇHD üyesi 16 avukatın soruşturma dosyası kapsamında dün akşam gözaltına alındığını hatırlattı. Kozağaçlı'nın açlık grevinde olduğunu söyleyen Yeşil, derhal serbest bırakılmasını istedi.

Ardından konuşan Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, halkın haber alma ve hakikate ulaşma hakkı için mesleğini yapan gazetecilerin tutuklandığı, adil yargılamanın, hukuk güvenliğinin olmadığı günlerden geçildiğini dile getirdi. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun da gazetecilerin mesleki faaliyetlerinden dolayı tutuklu bulunmasının hukuka aykırı olduğunu vurguladı.