2 Ekim 2024 Çarşamba

793 kadından ortak açıklama: Gözaltındaki HDP'liler serbest bırakılsın

Yazar, siyasetçi, milletvekili ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 793 kadın, HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan kadınların serbest bırakılmasını istedi.

Yazar, siyasetçi, milletvekili ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 793 kadın, HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonda gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Kürtçe ve Türkçe yayınlanan imza metninde, "İsimsizler hareketi" ve HDP operasyonuyla mücadele eden kadınların hedef alındığı belirtildi. Gözaltına alınan kadınların daha önce aynı kapsamda ifade verdiği, hatta haklarının ihlal edildiği Anayasa Mahkemesi'nce tespit edilmesine rağmen 6 yıl sonra gözaltına alınmalarının hukuki değil siyasi olduğu kaydedildi.

Metinde "Bu hukuksuzluğun karşısında, gözaltına alınanların yanındayız. En az 6 milyon insanın iradesini temsil eden HDP'ye saldırının demokrasi ihtimaline, 'İsimsizler Hareketi' kapsamında sosyal medyaya baskının da her türlü itiraza ve muhalefete bir darbe olduğunu görüyoruz" denildi.

Kadınlar, "Demokrasi ve hukukun kadın kurtuluş mücadelesinin de olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. İktidarın baskı ve sindirmeyi temel araç haline getirdiği politikalarına, tıpkı cinsiyetçiliğe direndiğimiz gibi direniyoruz. Direnmezsek asla nefes alamayacağımızın farkındayız. Siyasetçilerin ve 'İsimsizler Hareketi' kapsamında gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" diye kaydedildi.